С хеттрик на Кристияно Роналдо Реал Мадрид победи Леванте с 4:2 в мач от 22-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

До победата на мадридчани обаче се стигна след като в края на първото полувреме те получиха дузпа, а гостите останаха с човек по-малко.

Преди това Леванте бе повел изненадващо в резултата и се отбраняваше организирано. Роналдо обаче разпечата мрежата на Мунуа,  а след почивката вкара още два гола, вторият от които след страхотен удар отдалеч.

Коне върна един гол след контра на Леванте, но Карим Бензема реши всичко с елегантен удар за крайното 4:2.

Така "белите" успяха да се възползват от грешната стъпка на Барселона вчера и вече увеличиха аванса си пред каталунците на 10 точки.





Жозе Моуриньо бе прибягнал до рядка схема с трима нападатели, като Гонсало Игуаин и Карим Бензема бяха заедно на терена. И французинът веднага се прояви със страховит удар от дистанция, при който топката профуча над гредата.

Гостите обаче шокиращо откриха резултата в 5-та минута. За гола до голяма степен вина имаше Серхио Рамос. Той първо направи фаул пред наказателното поле, след това при центрирането отклони топката с глава назад, където дебнещият Густаво Кабрал отблизо засече с глава в мрежата.

Белите отговориха с бърз гол на Бензема, но той бе отменен поради засада. Спорното в случая бе това, че Игуаин, през който мина топката преди да стигне до Бензема, изобщо не я докосна.

Последваха две прояви на Гонсало Игуаин. Първо в 11-та минута той засече на далечната греда центриране от корнер и след намеса на вратаря топката се отби в напречната греда. След това пък опасен удар на аржентинеца от границата на наказателното поле мина на половин метър от страничната греда.

След това дойде ред и на Роналдо. При една атака той финтира защитник в наказателното поле и излезе на стрелкова позиция, но след това ударът му срещна тялото на бранител пред вратата. В 17-та минута португалецът изпълни мощен удар от фаул и топката се фалцира изненадващо, като Мунуа едва успя да боксира.

Карим Бензема пък завърши многоходова комбинация с удар по земя от границата на пеналта, но отново Мунуа внимаваше.

Гостите бяха принудени да се отбраняват, но все пак в 25-та минута създадоха една атака, при която Ибора бе изведен в наказателното поле, но от много малък ъгъл нямаше как да преодолее Касияс.

Постепенно натискът на Реал отслабна и мачът стана разпокъсан. Серхио Рамос пък имаше късмет да остане на терена, след като умишлено ритна съперник и получи само жълт картон.

В 38-та минута Гонсало Игуаин изпревари защитник в наказателното поле за спорен пас и отправи удар точно под носа на Мунуа, но топката се удари в тялото на вратаря.

Две минути преди почивката обаче гостите капитулираха след нелепо направена дузпа. Тя стана след като Ибора не прецени скока си за висока топка в наказателното поле и топката се удари първо в едната му ръка, а след това и в другата. Съдията логично посочи бялата точка, но освен това даде и жълт картон на Ибора, който бе негов втори и така халфът на Леванте трябваше да напусне терена.

Кристияно Роналдо застана зад топката и не сбърка.

В допълнителното време пък португалецът изпълни задна ножица след центриране от корнер, но не уцели вратата.

С човек повече обаче бе ясно, че за Леванте ще е трудно да удържи напора на домакините и наистина само 5 минути след почивката Реал вкара решителния втори гол. Гонсало Игуаин финтира съперник отдясно на наказателното поле и центрира чудесно на главата на Роналдо, който се извиси и отблизо засече на празна мрежа.

Този гол бе един от най-лесните за португалеца, но в 57-та минута Роналдо вкара невероятно попадение. Той получи топката около тъча, вряза се към наказателното поле и отправи страхотен удар тип "падащ лист", който прехвърли вратаря и влетя горния десен ъгъл на вратата.

В този миг изглеждаше, че всичко е приключило, но гостите сякаш от нищото върнаха един гол. Той дойде след контраатака, при която Валдо центрира добре в наказателното поле и Коне скочи между Серхио Рамос и Пепе и отблизо засече с глава в мрежата.

Надеждите на Леванте обаче не траяха дълго, защото Реал възстанови преднината си от два гола с ново красиво попадение. Бензема получи топката в наказателното поле, финтира съперник и с много техничен фалцов удар намери далечния ъгъл на вратата.

Роналдо пък имаше страхотен шанс за четвърти гол, като получи пас зад защитата от влезлия като резерва Кайехон, но от въздуха стреля неточно покрай вратата.

Месут Йозил също бе близо до това да вкара гол-красавец. При индивидуална акция той мушна топката между краката на защитник и излезе сам срещу вратаря, след това стреля покрай Мунуа, но топката удари страничната греда.

До края на мача домакините свалиха оборотите и срещата се доиграваше.


Реал Мадрид - Леванте 4:2

0:1 Кабрал 5
1:1 Роналдо 43 дуз.
2:1 Роналдо 50
3:1 Роналдо 57
3:2 Коне 62
4:2 Бензема 65

Червен картон: Ибора 43


Реал Мадрид: Касияс, Коентрао, Пепе, Рамос, Арбелоа, Чаби Алонсо, Гранеро (76 Кедира), Йозил (81 Кака), Роналдо, Бензема, Игуаин (67 Кайехон)

Леванте: Мунуа, Дел Орно (57 Педро Лопес), Кабрал, Байестерос, Хави Вента, Фаринос, Ибора, Валдо (76 Ботельо), Серано, Ел Жар (46 Паярдо), Коне