Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес изпадна в еуфория, след като вчера столичани спечелиха баскетболната купа на Краля.

Триумфът сложи край на 19-годишния период на тима без да е спечелил отличието, а освен това бе постигнат срещу големия съперник Барселона и то насред неговата зала, където се проведе цялата надпревара.

Веднага след победата с 91:74 и награждаването, Перес е нахлул в съблекалнята на отбора, за да поздрави лично баскетболистите.

Вестник „Марка” публикува снимки, на които се вижда, че босът е невероятно щастлив и прегръща играчите (на снимката той е заедно с гарда Серхио Родригес).

„Финалите са, за да се печелят, а днес ние заслужено победихме” доволен бе треньорът на Реал Пабло Ласо. За Най-полезен играч бе определен гардът на Кралския клуб Серхио Юл, който приключи с 23 точки и 5 асистенции.

В Барса обявиха, че поражението по-бързо трябва да бъде забравено и ще търсят реванш в първенството, където каталунците са лидери с баланс 17-3, докато Реал е втори с 16-4. В Евролигата също е възможно да има сблъсък между тях, тъй като те продължават участието си и в тази надпревара.