В тренировъчно темпо Реал Мадрид разгроми Еспаньол с 5:0 в мач от 25-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

Резултатът бе открит след дежурния гол на Кристияно Роналдо, паднал в средата на първото полувреме след подаване на Гонсало Игуаин. Малко след това Сами Кедира вкара втори гол след пас на Йозил.

След почивката се разигра Кака, който изработи нови три гола. Първо той асистира на Игуаин в 47-та минута, а след това сам реализира след подаване на Роналдо. Накрая в 78-та минута отново Кака асистира на Игуаин за крайното 5:0.

Резултатът можеше да бъде и по-голям, ако не бяха невероятните пропуски на Игуаин и Роналдо, който удари и една греда. Вратарят на гостите Кико Касия също направи редица страхотни спасявания.

След победата "белите" отново възстановиха преднината си пред Барселона на 10 точки.




Първата интересна ситуация бе в седмицата минута, когато Роналдо даде атрактивен пас с пета към Марсело, а след това и бразилецът показа техника преди да центрира в наказателното поле. Там Игуаин засече неточно от въздуха, но се оказа, че и без това е бил в засада.

Малко по-късно Роналдо получи извеждащ пас и успя да изпревари вратаря и да го заобиколи, но ъгълът стана много малък и португалецът не успя да стреля.

Атаките на Реал се изостриха и Марсело бе изведен непокрит в наказателното поле, но след това не успя да намери съотборник.

В средата на полувремето натискът на домакините най-сетне доведе до гол. Гостите направиха грешка при изнасяне на топката пред наказателното поле и Месут Йозил пресече грешен пас. След това веднага подаде на Гонсало Игуаин на границата на наказателното поле, аржентинецът не се полакоми, извеждайки Роналдо на чиста позиция и португалецът с левия крак заби топката в мрежата.

Голът поуспокои домакините, които отслабиха леко натиска си. Гостите също не бяха кой знае колко активни и отправиха първия си точен удар едва в 37-та минута.  Той обаче бе доста остър и Касияс успя само да боксира топката.

В ответната атака Реал вкара втори гол и реши интригата в мача. Кедира тръгна мощно през центъра на отбраната, Роналдо и Йозил размениха два бързи паса и изведоха отново Кедира в коридор между защитата и германският национал с прецизен удар по земя заби топката до гредата.

Малко след това отново Йозил даде добър извеждащ пас към Кака, но бразилецът не си поведе добре топката и изпусна възможността за удар.

В даденото от съдията двеминутно допълнително време Реал на два пъти бе изключително близо и до трети гол. Първо Роналдо надбяга защитник по крилото и поднесе топката на тепсия за Игуаин, който обаче от точката на дузпата не успя да преодолее вратаря.

След това пък Роналдо отправи изненадващ удар от 30 метра, който вратаря едва изби с една ръка и фалцираната топка се завъртя към вратата, но за него късмет удари напречната греда.

Само две минути след почивката Игуаин се реваншира за големия си пропуск и направи резултата 3:0. В този случай голът бе изработен от Кака, който се откъсна от защитник по крилото и изведе аржентинеца зад защитата и за него остана само да чукне топката покрай вратаря.

В 55-та минута резервата на Еспаньол Серхио Гарсия засече от въздуха центриране от фаул и не бе далеч от това да прехвърли Касияс.

Две минути по-късно Роналдо направи изключителен пропуск. Игуаин отне топката пред наказателното поле на съперника и чукна встрани към непокрития португалец, той излезе абсолютно сам срещу вратаря, но стреля право в него.

В 66-та минута Кака също се разписа сред голмайсторите. Голът падна след пробив на Роналдо по крилото и ниско подаване пред наказателното поле, защитник изби топката от Игуаин, но тя попадна в Кака, който напредна в наказателното поле и от малък ъгъл преодоля вратаря.

Само две минути по-късно след нова скоростна контраатака на белите Роналдо излезе на чиста стрелкова позиция, но би над вратата.

В 78-та минута Реал вкара и пети гол, като и той бе изработен от Кака. Бразилецът преодоля защитник с техничен финт, макар и да имаше лек късмет с малък рикошет, след това влезе в наказателното поле и сервира топката за Игуаин, който от точката на дузпата с много остър удар препарира вратаря.

Две минути по-късно аржентинецът можеше да оформи своя хеттрик, като получи извеждащ пас и си поведе добре топката на коляно, излизайки сам срещу вратаря. След това обаче не успя да преодолее Касия, а до него Роналдо беснееше, че не получи топката да вкара на празна мрежа.

Това бе и последното действие на Игуаин, който бе сменен от юношата на белите Алваро Мората.

Две минути преди края младокът бе много близо до гол. Кристияно Роналдо финтира защитник в наказателното поле и поднесе назад към Мората, който стреля остро, но Касия направи страхотно спасяване.

Реал Мадрид - Еспаньол

1:0 Роналдо 23
2:0 Кедира 38
3:0 Игуаин 47
4:0 Кака 66
5:0 Игуаин 78


Реал Мадрид: Касияс, Арбелоа, Карвальо (46 Варан), Рамос, Марсело, Чаби Алонсо, Кедира, Кака, Йозил (69 Кайехон), Роналдо, Игуаин (81 Мората)

Еспаньол: Касия, Лопес, Раул Родригес (60 Амат), Морено, Вила, Форлин, Ромарик, Вайс, Верду, Коутиньо (46 Серхио Гарсия), Алваро (46 Баена)