Както и в двубоя срещу Райо Валекано преди време, Жозе Моуриньо отново отчете, че съперникът на Реал Мадрид може би е заслужавал повече от двубоя със столичани.

Кралския клуб обаче би и в двете срещи, като снощи се наложи трудно над Бетис с 3:2 в Севиля, за да гарантира, че авансът пред Барса от 10 точки най-малкото ще се запази.

“Двубоят приключи 3:2 за нас, но смятам, че равенството би било по-справедливо. Доволен съм от трите точки, но признавам, че съперникът заслужаваше повече”, коментира португалецът.

И в този мач, както и в сблъсъка с Райо, имаше спорен момент, когато в края на двубоя домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Серхио Рамос. При първия гол за Бетис обаче имаше игра с ръка, останала неотсъдена от съдията.

“Бях твърде далеч от ситуацията, за да мога да бъда сигурен какво точно се случи”, изтъкна специалистът, отказвайки да влиза в полемика по този начин.

“Не мисля, че играхме лошо, но срещу себе си имахме съперник, който бе силно амбициран да се представи добре, а освен това бе подкрепян от фантастична публика. Удоволствие е да се играят подобни мачове и наистина признавам, че Бетис не заслужаваше да загуби”, каза още Жозе.

Той не остана впечатлен от обвиненията на Пеп Гуардиола, който заяви, че наставникът на Реал манипулира медиите в опит да повлияе на битката за титлата между двата тима. Моуриньо обясни, че просто казва това, което мисли и не крие слабостите си.