Реал Мадрид изнесе истински спектакъл пред своите фенове на "Сантяго Бернабеу" и победи кипърския АПОЕЛ с 5:2 в мач-реванш от четвъртфиналите на Шампионската Лига.

Така с общ резултат 8:2 испанците се класираха напред за полуфиналите, където ще се изправят срещу германския Байерн Мюнхен.

Началото на головото шоу даде Кристияно Роналдо с лесна добавка отблизо в средата на първото полувреме, но малко след него Кака вкара истински шедьовър.

В средата на второто полувреме АПОЕЛ върна един гол и до края мачът стана изключително отворен и головете заваляха един след друг. 

Роналдо вкара още един гол от фаул, а след него се разписа и резервата Кайехон. АПОЕЛ  върна втори гол след лека дузпа. Анхел ди Мария обаче увенча повторното си завръщане в игра с великолепен гол за крайното 5:2




Категоричният резултат от първия мач бе накарал Жозе Моуриньо да направи редица промени в титулярния си състав и така място намериха играчи като Шахин, Алтънтоп, Гранеро, Варан и дори не особено редовно играещият Кака.

Още във втората минута Реал имаше добро положение. Центриране на Роналдо не бе изчистено добре от защитата на АПОЕЛ и Игуаин засече с глава от десетина метра, но топката мина на сантиметри от страничната греда.

Нова грешка в наказателното поле на гостите позволи на Роналдо да стреля от упор, но от малък ъгъл и вратарят успя да избие в корнер. Малко по-късно силно центриране на Роналдо бе овладяно на втората греда от непокрития Алтънтоп, но след това ударът му отблизо срещна тялото на защитник.

АПОЕЛ нямаше удар към вратата, но в 20-та минута създаде опасна контраатака, при която техен футболист излизаше сам срещу Касияс, но в последния момент Серхио Рамос му попречи с решителен шпагат. При ситуацията гостите дори можеха да претендират за дузпа, тъй като Рамос спъна съперника, но преди това вече му бе избил топката.

В 25-та минута Роналдо засече с глава центриране от фаул, но от десетина метра прати топката над вратата.

Само минута по-късно обаче португалецът откри резултата. Центриране на Марсело бе отклонено съвсем леко от Игуаин, но отзад на втората греда притича Роналдо и отблизо направи добавка в опразнената мрежа.

И след този гол Реал продължи да атакува. Кака направи солова акция, на края на която опита техничен удар към горния далечен ъгъл на вратата, но за малко не уцели. След това пък Игуаин изведе в коридор Алтънтоп на чиста стрелкова позиция, но турският халф отправи много нескопосан удар.

В 36-та минута Кака за втори път пробва мерника си и този път уцели "право десятката". Бразилецът получи подаване на пет метра пред ъгъла на наказателното поле и веднага отправи диагонален удар, който прати топката точно до сглобката на гредите в далечния ъгъл.

Пет минути по-късно Кака за малко да повтори изпълнението си, този път от границата на наказателното поле и с полунисък диагонален удар, но този път топката срещна основата на страничната греда.

Малко след началото на второто полувреме Гранеро отправи силен удар в очертанията на вратата, но Пардо спаси.

В 55-та минута феновете на гостите избухнаха в доволни овации, тъй като Харалампидис успя да отправи първия удар към вратата на Реал, макар и той да бе от далечно разстояние и доста неточен.

Реал бе намалил доста оборотите и едва в 60-та минута Пепе даде хубав пас в коридор за Роналдо, но в наказателното поле португалецът не успя да финтира съперник.

Гостите едва преминаваха центъра на терена, но в 66-та минута изненадващо създадоха образцова контраатака, след която вкараха гол. При нея Мандука бе изведен между забавилите се Пепе и Алтънтоп и останал сам срещу Касияс го преодоля с диагонален удар.

Голът вдъхна ентусиазъм на гостите и малко след това последва нова бърза атака на едно докосване, Хараламбидес атакува по крилото и след като Серхио Рамос се подхлъзна, навлезе в наказателното поле. Там оправи диагонален удар, но Касияс някак успя да се разтегне и да избие в корнер.

В този момент АПОЕЛ изглеждаше вдъхновен и ако не друго, гостите можеха да се надяват поне на престижно равенство. В 76-та минута обаче Роналдо ги отказа от тази мисъл с нов гол. Реал спечели пряк свободен удар отстрани на наказателното поле и Роналдо с диагонален удар намери горния далечен ъгъл на вратата зад Прадо.

Десет минути преди края и Кайехон успя да се разпише сред голмайсторите. Испанското крило получи дълъг диагонален пас от Анхел ди Мария овладя на гърди и от границата на наказателното поле отправи остър удар по земя точно до гредата.

Още в ответната атака обаче АПОЕЛ спечели доста лека дузпа. Алтънтоп се хвърли с шпагат да избие топката от навлязал в наказателното поле съперник и успя да играе с кълбото, но преди това закачи краката на съперника и съдията правилно посочи бялата точка. Резервата Естебан Солари пък материализира наказателния удар.

Реал обаче явно бе решил да спечели с убедителна разлика и в 84-та минута Анхел ди Мария вкара пети гол. Аржентинецът се пребори за спорна топка докато бе паднал на земята, след това стана и атакува остро и пред наказателното поле с техничен лоб прехвърли вратаря.

Уникалната голова фиеста бе на път да продължи и в ответната атака АПОЕЛ изпусна уникален шанс. Защитата на белите увисна под едно центриране и Хараламбидес стреля с глава от упор само на 5 метра от Касияс. Той не уцели вратата, но на метър до гредата Солари, който дори не бе в засада, направи добавка, но като по чудо не уцели вратата.

На другия край на терена Ди Мария продължи да тероризира защитата на гостите и след солова акция отправи много опасен диагонален удар, при който топката профуча на сантиметри от сглобката на гредите.

В самия край на мача Роналдо пробва силен удар отдалеч, но Прадо спаси.



Реал Мадрид - АПОЕЛ 5:2

1:0 Роналдо 26
2:0 Кака 36
2:1 Мандука 66
3:1 Роналдо 76
4:1 Кайехон 80
4:2 Солари 81
5:2 Ди Мария 84

Реал Мадрид: Касияс, Марсело (46 Кайехон), Пепе, Варан, Рамос, Шахин, Алтънтоп, Гранеро (64  Албиол), Кака, Роналдо, Игуаин (54 Ди Мария)

АПОЕЛ:
Пардо, Пауло Жорже, Пурсаитидес, Боавентура, Кака, Хелио Пинто (78 Сациас), Нуно Мораиш, Хараламбидес, Мандука (68 Адорно), Марсиньо, Аилтон (69 Солари)