С голове на Карим Бензема и Кристиано Роналдо Реал Мадрид победи с 2:0 като гост Райо Валекано в мач от 5-я кръг на испанската Примера Дивисион.

Срещата се игра днес, тъй като вчера имаше проблем с електричеството на стадион "Кампо де Валекас" и двубоят бе отложен.

Реал откри резултата в самото начало, когато Ди Мария поднесе на Бензема и той вкара на празна мрежа.

След това гостите пропуснаха няколко чудесни положения да удвоят резултата и Райо за малко да изравни, но направи троен пропуск.

След почивката Реал отново имаше преимущество и затвърди победата след гол от дузпа на Роналдо. Два гола на шампионите пък бяха отменени грешно заради засади.

Това бе и първа победа като гост през сезона за Реал Мадрид, с което леко бе свалено напрежението от тима.



Още в 3-та минута Реал бе много близо до откриване на резултата. След центриране от фаул на Ди Мария Пепе изскочи зад изтеглената много напред защита на домакините и с глава засече от упор. Вратарят Рубен обаче направи страхотно спасяване, а на повторенията се видя, че португалецът сякаш е в засада.

Райо обаче отвърна с много активна игра и организира няколко бързи атаки. Домакините спечелиха и пряк свободен удар на удобна позиция, но Хосе Касадо стреля над вратата.

Преди обаче Валекано да създаде някаква истинска неприятност за Касияс, гостите откриха резултата. При контраатака Роналдо изведе Ди Мария по крилото, аржентинецът центрира по земя между краката на защитник и след като вратарят не успя да пресече топката, Карим Бензема на втората греда засече на празна мрежа.
 
Малко след това французинът имаше ново положение за гол, след като бе изведен от Чаби Алонсо, но не успя да преодолее Рубен.

Реал Мадрид бе повишил оборотите и при скоростна контраатака Ди Мария реши сам да стреля извън наказателното поле, като диагоналният му удар мина доста близо до гредата.

При постепенна атака Кристиано Роналдо изненадващо стреля през краката на защитник и насочи топката до близката греда, но Рубен внимаваше и спаси.

Стражът на Райо Валекано направи и още едно страхотно спасяване, след като Лука Модрич излезе сам срещу него, но шутира в обсега му.

В 32-та минута Райо като по чудо не вкара гол. Първо след центриране отляво Делибашич стреля с глава само на три метра от вратата, но Касияс направи страхотно инстинктивно спасяване. След това обаче Касадо направи добавка от десетина метра и трябваше Чаби Алонсо да чисти от голлинията.  Накрая Амат направи повторна добавка от пет метра, но слабо и на сантиметри покрай страничната греда.

Домакините отправиха и още един удар с глава след центриране от фаул, но прекалено лек, за да затрудни Касияс.

Пет минути преди почивката Бензема получи нов чудесен дълъг пас и овладя на чиста стрелкова позиция в наказателното поле, но фалцовият му диагонален удар бе спасен от Рубен.

Още в първата минута след почивката Реал Мадрид спечели корнер и след центрирането Серхио Рамос засече с глава, но не намери плътно топката и тя мина встрани.

Гостите можеха да получат идеален шанс да изравнят, когато Алваро Арбелоа даде неразчетен пас назад към Касияс и Лео бе там, но нападателят на Райо не реагира достатъчно бързо и пропусна да се възползва.

При получилата се контраатака Есиен получи топката пред наказателното поле и пробва диагонален удар, но не уцели вратата.

В 59-та минута абсолютно редовен гол на Реал бе отменен. При контраатака на Реал двама защитници влязоха грубо в краката на Ди Мария в центъра на терена и го фаулираха. При ситуаицята обаче единият от тях върна топката назад и така изведе Карим Бензема зад последната линия, французинът напредна и вкара гол. Страничният рефер обаче бе размахал флага за засада, което бе нелепо, тъй като подаването не бе от футболист на Реал. Лайнсменът бе само на пет метра от ситуацията и със сигурност видя как се получи извеждането на Бенема, но неясно защо въпреки това вдигна флага.

За домакините Хосе Карлос изстреля истински снаряд от почти 30 метра и топката профуча зловещо на сантиметри над напречната греда. Минута по-късно Марсело даде прекрасен пас към Карим Бензема, който бе на пет метра пред вратата, но не овладя добре топката и пропусна шанс да стреля.

В 67-та минута след центриране от корнер Лабака засече зрелищно от воле, но не уцели вратата. Две минути по-късно Реал Мадрид спечели дузпа. Кристиано Роналдо получи от Ди Мария в наказателното поле и веднага опита ниско центриране. Топката се удари в ръката на хвърлилия се на пътя и Амат. От една страна ръката на защитника не бе прилепена и топката се удари в китката му. От друга обаче удара на Роналдо бе от доста близо, а и самият бранител бе със затворени очи.

Роналдо застана зад топката и не сбърка, материализирайки дузпата.

Само минута по-късно португалецът можеше да запише и асистенция, когато при контраатака не се полакоми да напредне сам при чистия терен пред себе си, а поднесе към влезлият току що в игра Игуаин, но аржентинецът засече неточно.

В следващата атака ролите се размениха и Игуаин върна жеста на Роналдо, но само на пет метра от вратата и с празна мрежа пред себе си португалецът засече в гредата. Само минута по-късно при поредната контра на Реал Роналдо реши да навлезе в наказателното, финтира защитник, но от десетина метра уцели тялото на друг бранител пред вратата.

В игра за Реал влезе Месут Йозил на мястото на Модрич. И германецът се включи активно в атаките на отбора. При една ситуация той даде хитър пас към Игуаин в наказателното, но съвсем малко по-силен от необходимото. След това пък негов гол неправилно бе отменен, след като той бе изведен от Роналдо зад защитата, но съдията погрешно отсъди засада.

В самия край на мача Касадо от домакините получи директен червен картон заради грубо нарушение срещу Месут Йозил.



Райо Валекано - Реал Мадрид 0:2


0:1 Бензема 13
0:2 Роналдо 70 дуз.

Райо Валекано: Рубен, Тито (77 Трашорас), Лабака, Амат, Касадо, Фуего, Хосе Карлос (83 Ники Биле), Домингес, Лас, Делибашич, Лео

Реал Мадрид: Касияс, Арбелоа, Рамос, Пепе, Марсело, Чаби Алонсо, Есиен, Модрич (64 Йозил), Ди Мария (78 Кедира), Роналдо, Бензема (71 Игуаин)