Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед не излъчиха победител в дербито от осминафиналите на Шампионската Лига и завършиха нарвно 1:1 в първия мач, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

Дани Уелбек изведе гостите напред в 20-та минута, засичайки с глава центриране от корнер, но Кристиано Роналдо изравни десет минути по-късно също с гол с глава.

Реал Мадрид доминираше през по-голямата част от мача и особено през първото полувреме. Юнайтед обаче можеше с малко късмет да стигне дори до победата, но в 72-та минута Робин ван Перси на два пъти изпусна невероятни положения.

Така двата тима запазиха развръзката за реванша на "Олд Трафорд" след три седмици.


Новината в състава на Реал бе оставянето на резервната скамейка на Пепе, който се бе възстановил от контузия и игра 20 минути през уикенда срещу Севиля. Вместо него като титуляр започна Рафаел Варан. За Манчестър Юнайтед пък отсъстваше капитанът Неманя Видич, който дори не бе сред резервите. Вместо това партньор на Рио Фърдинанд бе

Реал Мадрид имаше добра възможност още след 90 секунди игра. Тогава Бензема намери непокрития Кедира в наказателното поле, но той докато си спре топката бе блокиран и стреля през защитник неточно.

Две минути по-късно Анхел ди Мария се включи с индивидуален пробив и стреля от границата на наказателното поле, но топката мина близо до страничната геда.

В 6-та минута гредата спаси Манчестър Юнайтед. Рио Фърдинанд не изчисти добре ниско центриране на Кристиано Роналдо и Фабио Коентрао стреля фалцово от десетина метра, топката се удари в страничната греда, търкули се пред голлинията и се върна в терена. При ситуацията и Давид де Хеа докосна топката с върха на пръстите си и това сякаш се оказа решително, за да няма гол.

В следващата атака пък Серхио Рамос засече с глава центриране от фаул, но високо над вратата.

В 16-та минута се стигна до спорна ситуация, тъй като при борба за центриране в наказателното поле Серхио Рамос сякаш удари умишлено Джони Еванс с лакът в главата, но съдията не видя инцидента. При идентична ситуация в началото на мача Робин ван Перси получи жълт картон за подобно действие именно срещу Рамос.

Манчестър Юнайтед нямаше опасна атака, но въпреки това в 20-та минута изненадващо откри резултата. След центриране от корнер Диего Лопес не излезе да улови топката във вратарското поле и Дани Уелбек от пет метра засече с глава в мрежата. Редовността на гола обаче бе поставена под съмнение, тъй като преди да се стигне до корнера сякаш Кагава игра последен с топката.

Този гол за кратко обърка домакините, но все пак те продължиха да атакуват повече. Роналдо имаше възможност от пряк свободен удар и макар първоначално да стреля в стената, след това с добавка прати топката на сантиметри от страничната греда.

В 30-та минута Реал се върна в мача със страхотен гол на Роналдо. Ди Мария отправи наглед сляпо центриране от тъча и на пръв поглед нямаше реална заплаха. Роналдо обаче се извиси на метър над Джони Еванс, задържа се във въздуха като баскетболист и с глава мощно заби топката до страничната греда.

Несигурността на Диего Лопес обаче можеше отново да изведе Юнайтед напред. След центриране на Ван Перси вратарят на Реал остави Уелбек да засече от въздуха покрай него, но топката мина на сантиметри от гредата, като се отклони леко в Лопес. При центрирането от получилия се корнер вратарят на Реал отново не изби добре топката, Уейн Руни я улови и стреля през купа от играчи покрай гредата.

Реал обаче завърши по-силно полувремето. Първо Чаби Алонсо даде невероятен пас от над 50 метра за Месут Йозил, който овладя в наказателното поле, но от малък ъгъл не успя да преодолее Де Хеа. След това Йозил отново излезе на стрелкова позиция при контраатака, но вместо да стреля реши да подаде и топката бе пресечена.

В 41-та минута Реал имаше сериозни претенции за дузпа, тъй като Джоунс блъсна откровено с ръка Ди Мария в наказателното поле и го събори, но съдията не видя добре ситуацията и замълча.

В последната минута на полувремето Роналдо имаше чудесна възможност да вкара втори гол. Коентрао даде перфектно центриране към сънародника си и той от 7-8 метра засече с глава, но неточно покрай вратата.

Второто полувреме започна с две напрегнати ситуации пред вратата на Реал, причинени отново след нерешителност на Диего Лопес при високи топки. За негов късмет обаче не се стигна до опасен удар, а накрая при трета ситуация Джоунс засече безопасно и меко над вратата.

На другия край на терена Роналдо опита удар със завъртане от границата на наказателното поле, но не можа да затрудни Де Хеа. Малко след него Ди Мария отправи по-остър удар, но стражът на Юнайтед отново успя да спаси. Аржентинецът бе много активен и в следващата атака стреля силно от въздуха и Де Хеа само изгледа как топката преминава покрай вратата.

В 54-та минута съдията отсъди ключова спорна ситуация в полза на Реал Мадрид. Дани Уелбек получи извеждащ пас и сякаш щеше да изпревари Рафаел Варан и да излезе сам срещу вратаря. Французинът му влезе отзад и не игра с топката, Уелбек падна, но съдията не отсъди нарушение.

В 60-та минута Давид де Хеа трябваше да показва уникалния си рефлекс, за да опази мрежата. Кедира центрира към далечната греда и Коентрао засече с шпагат отблизо, но стражът на Юнайтед с крак изби от голлинията. Десетина минути по-късно влезлият като резерва Игуаин центрира ниско и Роналдо засече на близката греда, но след лек рикошет във Фърдинанд, топката мина на сантиметри от гредата.

В 72-та минута Юнайтед на два пъти в рамките на секунди бе изключително близо до гол. Първо Ван Перси стреля силно от малък ъгъл и след намеса на Диего Лопес топката се удари в напречната греда. След това Чаби Алонсо спря да играе, мислейки че има засада, но вместо това Ван Перси изскочи зад него и засече покрай Диего Лопес, но топката се удари във вратаря и ударът се омекоти достатъчно, за да може Чаби да се върне и да избие пред голлинията.

Реал продължи с обсадните действия и Игуаин стреля на два пъти - веднъж над вратата и веднъж леко до гредата и Де Хеа спаси. В 80-та минута след продължително разиграване Кедира стреля силно от десетина метра, но отново Де Хеа направи блестящо спасяване.

Пет минути преди края Роналдо стреля от фаул, но топката профуча над напречната греда и разтърси мрежата от горната страна.

В допълнителното време и двата тима имаха възможност за гол. Първо Модрич центрира пред вратата и Роналдо не успя да засече от два метра разстояние. В последните секунди пък Ван Перси отправи диагонален удар, но Диего Лопес се хвърли и с върха на пръстите си изби в корнер.


Реал Мадрид - Манчестър Юнайтед 1:1

0:1 Уелбек 20
1:1 Роналдо 30

Реал Мадрид: Диего Лопес, Арбелоа, Варан, Рамос, Коентрао, Чаби Алонсо (84 Пепе), Кедира, Йозил, Ди Мария (75 Модрич), Бензема (60 Игуаин), Роналдо

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Рафаел, Фърдинанд, Джоунс, Евра, Еванс, Карик, Кагава (64 Гигс), Руни (84 Андерсон), Уелбек (73 Валенсия), Ван Перси