Диего Лопес ще продължи да бъде на вратата на Реал Мадрид и в неделния двубой с Атлетик Билбао, разкри треньорът Карло Анчелоти.

Феновете на столичани не са много доволни от факта, че капитанът Икер Касияс продължава да търка пейката, но италианецът отново ще заложи на Лопес.

„Срещу Атлетик Диего Лопес отново ще бъде на вратата. Той играе добре и е спокоен. Касияс е професионалист и заслужава моето уважение. Ще говоря с него през следващите дни, за да му обясня положението“ заяви Анчелоти.

„Икер не ни е уведомявал, че иска да напусне и не вярвам, че това ще се случи. Ние имаме нужда от двама силни вратари и съм сигурен, че той ще има възможност за изява през сезона“ добави треньорът.

Според вестник „Марка“ основната причина специалистът да залага на Лопес е неговата височина. Той е 196 сантиметра, докато Касияс е „само“ 185. В треньорската си кариера Анчелоти винаги е работил с вратари най-малко 190.

В Ювентус това бе Едвин ван дер Сар (199). В Милан титуляри бяха Кристиан Абиати (191), Дида (195) и Желко Калач (202). В Челси №1 бе Петр Чех (196), а в ПСЖ Салваторе Сиригу (192).