Гарет Бейл бе представен официално пред феновете на Реал Мадрид след рекордния си трансфер в клуба от Тотнъм за около 100 млн. евро (85,3 млн. паунда).

Уелският нападател беше емоционално посрещнат от около 30 000 привърженици на стадион „Сантяго Бернабеу" и позира с екипа с №11. Преди това той премина успешно медицинските прегледи и подписа за 6 години.

Говорейки на испански, 24-годишната звезда поздрави привържениците на клуба. „За мен е сбъдната мечта да бъда в Мадрид. Благодаря ви за посрещането", каза той.

Феновете на столичани се събраха около „Бернабеу" още преди обед, след което изчакаха вратите да бъдат отворени, за да видят новия си идол. Повечето от тях носеха фланелки с името на Бейл на гърба си, както и плакати на уелския национал.

По време на празненствата обаче някои от привържениците забравиха привествията си към Бейл и скандираха "Не продавайте Йозил". Както е известно германският национал е пред трансфер в Арсенал.

Бейл ще трябва да играе заедно с Кристиано Роналдо, докато Реал ще се опита този сезон да си върне титлата и ще се бори за 10-ата си европейска титла.

„Кристиано е шефът тук. Той е най-добрият футболист в света и една от причините да дойда тук е именно той. За мен ще бъде чест да играя заедно с него и да се уча от него. Имаме силен отбор, с който към сигурен, че ще спечелим много титли”, изтъкна най-добрият играч във Висшата лига за миналия сезон.

„Надявам се, че ще помогна да спечелим Десетата.  Още от дете Реал бе любимият ми отбор и дори на 9 години имам снимка с техния екип. Чувствам се в добра форма и нямам търпение да започна да играя”, каза още Бейл.

„Това е изключителен футболист. Преговорите бяха напрегнати, трудни и продължителни, но накрая успяхме да постигнем целта си и сме щастливи, че можем да го приветстваме като част от нашия отбор”, изтъкна президентът Флорентино Перес, който се обърна директно и към Бейл.

„Някои от най-добрите играчи са играли на този терен и сега ти тръгваш по техните стъпки. Това е твоят стадион и твоите фенове. Това е домът ти и твоето семейство. Изискванията при нас са големи, но винаги ще те подкрепяме. Добре дошъл в Реал”.