С хеттрик на Кристиано Роналдо Реал Мадрид разгроми с впечатляващото 6:1 Галатасарай като гост в първи мач от Група B на Шампионската Лига, игран на стадион "Тюрк Телеком".

Освен изразителния резултат, не по-малко изненадващ бе и начинът, по койго Реал стигна до него. Испанците не изиграха най-силният си мач, като особено през първото полувреме с нищо не превъзхождаха съперника.

Въпреки това лоша игра в защита на домакините позволи на Иско да открие резултата през първото полувреме, а нова грешка през второто полувреме доведе до гол на Карим Бензема. Последваха два леки гола на Роналдо в рамките на три минути и всичко бе решено.

Бензема направи 5:0 след асистенция на Роналдо, а за Галатасарай резервата Бюлут вкара почетно попадение. В последната минута Роналдо оформи своя хеттрик с добра индивидуална акция.

Убедителният успех на Реал обаче донякъде бе помрачен от контузията на Икер Касияс, който започна като титуляр, но трябваше да бъде заменен още в 15-та минута.



Още във втората минута Касияс трябваше да се намесва след далечен удар на Мело, избивайки насочената под гредата топка в корнер.

Малко след това Реал имаше възможност на контраатака, но Роналдо нанесе слаб диагонален удар от петнайсетина метра, вместо да потърси Бензема.

В 12-та минута феновете на мадридчани изтръпнаха, тъй като Икер Касияс се хвана за ребрата след като пострада при сблъсък със Серхио Рамос при скок за висока топка. Лекарският екип дълго време превързваше вратаря, който реши да стисне зъби и да продължи. Още при първата му лека намеса обаче стана ясно, че той не е в състояние да играе и бе заменен принудително от Диего Лопес.

И той трябваше да се намесва почти веднага, след като защитата на Реал не пресече центриране от фаул и Фелипе Мело засече, но Диего Лопес улови на голлинията.

В 18-та минута се стигна до много интересна ситуация пред вратата на домакините. Първо Бензема изпревари защитник и улови топката на голлинията, след което я поднесе назад на връхлитащия Роналдо. Португалецът подмина последния защитник, но вместо да опита да стреля потърси контакт за дузпа. Съдията си замълча и не отсъди нито нарушение, нито жълт картон. При продължението на атаката Ди Мария улови топката и отправи техничен диагонален удар към далечния ъгъл, но не уцели вратата.

В 30-та минута Галатасарай на два пъти в рамките на половин минута бе много близо до гол. Първо Байтар видя много добре как Снайдер изскача зад защитата и му даде извеждащ пас. Той улови топката в наказателното поле и опита да поднесе на Йълмаз да засече отблизо на празна мрежа, но притичалият назад Рамос пресече топката в корнер. След центрирането пък Мело стреля опасно с глава от 5 метра разстояние, но Диего Лопес се хвърли и направи решително спасяване.

И след като изпуснаха тези възможности, домакините бяха наказани. В 32-та минута Иско получи дълъг пас пред наказателното поле и след като Ебуе доста неориентирано пропусна да го блокира, халфът на Реал укроти топката елегантно и след това с много прецизен удар по земя заби кълбото в страничната греда и в мрежата.

Голът разстрои играта на турския тим и последваха доста спокойни минути. В даденото от съдията 4 минути допълнително време Дидие Дрогба удари лошо рамото си, падайки след сблъсък с Пепе. Той напусна терена и Реал доигра частта с човек повече. Така испанците създадоха две опасни положения за гол. Първо Иско изведе Ди Мария в наказателното поле, но топката бе на неудобния му десен крак и той не отправи директен удар, а после бе блокиран. В следващата атака пък Роналдо нанесе силен удар от малък ъгъл и вратарят спаси.

Само две минути след началото на второто полувреме Реал бе изключително близо до втори гол. Първо Ди Мария полуи извеждащ пас и овладя топката зад гърба на защитник, но след това не можа да преодолее вратаря. Избитата топка обаче бе уловена от Роналдо и той пробва добавка от петнайсетина метра, но Муслера бе станал и с чудесен рефлекс изби.

Секунди по-късно Галатасарай пропусна уникална възможност. Снайдер центрира перфектно зад защитата и Бурак Йълмаз имаше възможност да стреля необезпокояван с глава от само 5 метра разстояние. Той обаче направи по-трудното и не уцели вратата.

Очертаваше се динамичен и напечен двубой, но нелепа грешка на домакините доведе до втори гол в 56-та минута. Тогава Фелипе Мело игра лошо с глава и подари топката на Ди Мария, той веднага изведе Бензема зад защитата и останал сам срещу вратаря, французинът спокойно стреля покрай него.

В последвалите минути Роналдо на два пъти можеше да сложи окончателно точка на спора. Първо той бе изведен зад защитата от Ди Мария, но реши да стреля веднага от полуволе, вместо да напредне и прати топката високо над вратата. След това пък Роналдо бе изведен от Модрич, но бе притиснат в гръб от защитник и така стреля право в обсега на вратаря.

При третия случай обаче Роналдо вече нямаше как да сбърка. Ди Мария проби в наказателното поле и сам срещу вратаря вместо да стреля го заобиколи. Ъгълът стана малък за удар и той центрира към втората греда, там Иско върна назад с глава и Роналдо от един метър засече на празна мрежа.

Три минути по-късно Роналдо вкара нов много лек гол. Центриране от фаул бе засечено от Серхио Рамос с глава и макар Муслера да спаси, топката попадна в Роналдо и той от пет метра направи добавка на празна мрежа.

В 73-та минута влезлият като резерва Гарет Бейл имаше отлична възможност да се разпише. Бензема бе изведен зад защитата и тъй като бе застигнат от двама бранители, задържа топката и чукна встрани към непокрития уелсец. Неговият удар обаче бе спасен от Муслера.

В 81-та минута падна и пети гол. Роналдо бе изведен в наказателното поле и без да се лакоми поднесе встрани, където Бензема засече отблизо на празна мрежа.

Все пак в 84-та минута Галатасарай вкара почетен гол. Влезлият на полувремето Амрабат центрира ниско пред вратата и там заменилият минути по-рано Йълмаз Бюлут отклони технично до страничната греда.

В последната минута Роналдо оформи своя хеттрик. Той получи пред наказателното поле и с елегантен финт мина между двама защитници, след което от малък ъгъл препарира Муслера със страхотен удар.

В продължението Брума можеше да върне още един гол за Галатасарай след индивидуална акция, но накрая от удобна позиция стреля прекалено слабо.

Галатасарай - Реал Мадрид 1:6

0:1 Иско 33
0:2 Бензема 56
0:3 Роналдо 63
0:4 Роналдо 66
0:5 Бензема 81
1:5 Бюлут 84
1:6 Роналдо 90

Галатасарай: Муслера,  Риера, Нукеу, Чеджу, Ебуе, Мело, Инан, Байтар (62 Брума), Снайдер, Йълмаз (78 Бюлут), Дрогба (46 Амрабат)

Реал Мадрид: Касияс (15 Диего Лопес), Карвахал, Пепе, Рамос, Арбелоа, Кедира, Модрич (72 Ияраменди), Иско (64 Бейл), Ди Мария, Роналдо, Бензема