Кралския клуб имаше сериозни претенции на два пъти за дузпа, които арбитърът подмина. За италианеца няма никакво съмнение, че в случая с Кристиано Роналдо, който бе изблъскан от Хавиер Масчерано, е трябвало да има наказателен удар.

„Според мен дузпата е съвсем категорично и целият свят я видя, само не и съдията“ разочарован бе Анчелоти.

„При ситуацията с Адриано ми е трудно да коментирам, защото съдията трябваше да вземе трудно решение. Ако свири дузпа трябва да покаже и картон и тогава мачът става друг“ добави той.

„Смятам, че през второто полувреме играхме много добре. Контролирахме двубоя и създадохме добри положения. В началото имахме затруднения, но в хода на сблъсъка се подобрихме. Все пак е ясно, че има върху какво да работим“ каза още Карлето, който пусна доста странен титулярен състав със Серхио Рамос като опорен халф и без Бензема.

„Говорихме със Серхио и за него нямаше проблеми да играе на тази позиция. Той ни донесе баланс в средата. Не сме играли с трима дефанзивни полузащитници, защото Модрич не е такъв. Освен това Марсело и Карвахал се включваха често напред. Бейл не се справи лошо, докато бе на терена“ изтъкна наставникът на Реал.