Реал Мадрид и Севиля изиграха може би най-зрелищния двубой от началото на сезона в испанската Примера Дивисион. Мадридчани победиха с впечатляващото 7:3 на своя "Сантяго Бернабеу" в мач, в който имаше всичко.

Хеттрик вкара Кристиано Роналдо, а засипаните с критики Гарет Бейл и Карим Бензема се отчетоха с по два гола и две асистенции.

Съдията също допринесе за зрелището, отсъждайки три леки дузпи, две от които за гостите. Севиля обаче пропусна втората си дузпа в средата на второто полувреме, а малко след това остана и с човек по-малко заради червения картон на Стефан Мбиа.

Благодарение на победата Реал успя донякъде да се реваншира на феновете за неприятната загуба от Барселона в Ел Класико и възстанови разликата от 6 точки до каталунците.

 


 

Мачът започна много динамично още от самото начало и в 3-та минута Реал можеше да открие резултата. Карим Бензема изведе Иско в наказателното поле и той от малък ъгъл копна над вратаря, но топката мина много близо покрай гредата.

В 12-та минута Реал Мадрид откри резултата. Голмайстор стана новото попълнение Гарет Бейл.  Голът обаче бе изработен от Иско и Бензема. Испанецът проби по крилото, финтира защитник и подаде на нападателя в наказателното поле. Той също направи финт и поднесе назад за Бейл, който от десетина метра намери горния ляв ъгъл на вратата.

Пет минути по-късно Бейл и Бензема отново комбинираха добре по крилото и уелсецът отправи опасен диагонален удар от десетина метра, но Бето се хвърли и изби.

Малко след това и Роналдо отправи удар, но право в ръцете на вратаря. Пред вратата на гостите се бе получила истинска канонада и в 20-та минута отново бе ред на Бейл -Бензема му поднесе топката пред наказателното поле и британецът прати на сантиметри от сглобката на гредите.

Едва в 22-та минута дойде и първата опасна атака на гостите, когато Бака навлезе в наказателното поле, но от малък ъгъл се отказа да стреля и успоредният му пас настрани не намери никого.

В 27-та минута Гарет Бейл отбеляза втори гол с голяма доза късмет. Кристиано Роналдо спечели пряк свободен удар пред наказателното поле на съперника и отстъпи изпълнението на колегата си. Бейл стреля силно, топката рикошира в защитник и излъга вратаря, отивайки в обратния ъгъл на вратата.

Натискът на белите не секна и малко след това Иско премина на скорост покрай няколко защитника пред наказателното поле, но накрая се полакоми и вместо да подаде, загуби топката.

В 31-та минута именно Иско спечели доста лека дузпа. Халфът преодоля съперник отдясно близо до аутлинията и бе съборен. Изглеждаше, че нарушението е точно на линията на наказателното поле, но реферът посочи бялата точка и Кристиано Роналдо не сбърка, вкарвайки за 3:0.

Малко след това обаче съдията се реваншира на гостите, давайки още по-спорна дузпа за тях. Хайро си помогна с ръка при борба за висока топка с Марсело и след като това остана незабелязано от съдията, навлезе в наказателното поле. Там последва сблъсък със Серхио Рамос и след сигнал на асистента си съдията отсъди нарушение. Това решение бе меко казано пресилено, тъй като нямаше абсолютно никакво действие от страна на защитника към краката на съперника. Въпреки това съдията отсъди не само дузпа, но даде и жълт картон на Рамос, а Ракитич вкара от бялата точка.

И само две минути след този гол гостите се върнаха в мача с още едно попадение. Витоло проби по лявото крило и центрира ниско пред вратата. Там Хайро изпревари съперник за топката и обърна към втората греда, където Бака засече отблизо на празна мрежа.

Второто полувреме започна също толкова драматично, колкото завърши и първото. В 51-та минута гостите имаха страхотно положение за гол, след като Бака излезе сам срещу вратаря, но Диего Лопес спаси удара му.

И това се оказа решително, защото в ответната атака Реал вкара четвърти гол. Роналдо изведе Бейл по крилото, той напредна и поднесе по земя пред вратата, където Бензема хладнокръвно подмина защитник и след това мушна в опразнения от вратаря ъгъл. След тола си той отиде и прегърна сънародника си Зинедин Зидан на резервната скамейка.

Реал можеше да има претенции за дузпа, тъй като след центриране от фаул в наказателното поле двама защитника дърпаха мощно фланелката на Роналдо и впоследствие се оказа, че дори са успели да я скъсат.

Все пак португалецът така или иначе се разписа секунди по-късно. Гарет Бейл проби мощно отдясно и центрира ниско в наказателното поле, топката мина между няколко защитника и стигна до Роналдо, който я засече от 6-7 метра в мрежата.

 Драматичните обрати в хода на мача продължиха и в 63-та минута Реал имаше бурни претенции за дузпа за нарушение срещу Гарет Бейл в наказателното поле, а секунди по-късно получи гол във вратата си. Уелсецът направи много мощен скоростен пробив и точно преди да излезе сам срещу вратаря защитник протегна крак и Бейл падна на земята. На повторенията се видя, че наистина няма контакт и този път съдията бе прав в решението си. Последва контраатака за Севиля, топката бе поднесена към Ракитич пред наказателното поле и той с изключително точен удар намери горния далечен ъгъл на вратата.

И само четири минути по-късно Севиля можеше да вкара четвърти гол. Влезлият като резерва Кевин Гамейро получи пас в коридор, изпревари Серхио Рамос и се оказа сам срещу Диего Лопес, но стражът на Реал направи страхотно спасяване.

В 72-та минута Роналдо оформи своя хеттрик. Модрич и Бензема комбинираха и португалецът получи с пространство пред себе си. Пред наказателното поле не се поколеба да стреля, въпреки че имаше защитник пред себе си и именно рикошет в бранителя излъга вратаря и топката влезе  в мрежата.

В 74-та минута дойде време съдията отново да изригне с изключително спорно решение, давайки дузпа за Севиля. Роналдо се върна в защита и изби топката от Фигейрас точно на линията на наказателното поле. След няколко секунди забавяне, съдията за изненада на всички посочи бялата точка. На повторенията се видя това, което се виждаше и в реално време, а именно че португалецът избива първо топката. Справедливостта обаче възтържествува и Ракитич пропусна, стреляйки над вратата.

Две минути по-късно Севиля окончателно рухна, тъй като остана с човек по-малко. При борба за топката в центъра на терена Мбиа удари много силно Лука Модрич в лицето и получи втори жълт картон.

И Реал бързо се възползва от численото си преимущество, вкарвайки седми гол. Марсело бе намерен непокрит отляво, центрира точно пред вратата и там Бензема засече остро с глава в мрежата.

До края на мача на два пъти Роналдо пропусна удобни възможности след контраатаки, а в допълнителното време Серхио Рамос изненадващо стреля от фаул вместо Роналдо и Бейл и не бе никак далеч от това да отбележи, но Бето се хвърли и направи решително спасяване с една ръка.

Реал Мадрид - Севиля 7:3

1:0 Бейл 12
2:0 Бейл 27
3:0 Роналдо 32
3:1 Ракитич 38
3:2 Бака 40
4:2 Бензема 52
5:2 Роналдо 60
5:3 Ракитич 63
6:3 Роналдо 72
7:3 Бензема 80

Реал Мадрид: Диего Лопес, Марсело, Рамос, Варан, Арбелоа, Кедира (82 Ди Мария), Ияраменди (64 Чаби Алонсо), Иско (71 Модрич), Бейл, Роналдо, Бензема

Севиля: Бето, Морено, Наваро, Карисо, Пареха, Фигейрас, Мбиа, Ракитич, Витоло (83 Рейес), Хайро (62 Пероти), Бака (62 Гамейро)