Кристиано Роналдо обяви, че не се интересува от Златната топка, въпреки че напоследък отново има дебат кой да я спечели.

Португалецът се отчете с хеттрик срещу Реал Сосиедад и след мача бе запитан дали мисли за отличието, фаворит за което е Франк Рибери, най-вече заради требъла на Байерн от пролетта. Лидерът на Реал Мадрид обаче каза:

„Не искам да коментирам това. Аз говоря на терена. Това е нещо, което не зависи от мен, така че не ме интересува“. По отношение на мача Роналдо изтъкна:

„Радвам се, че играхме добре и успях да помогна да спечелим. Точно това е и целта ми – тимът да побеждава. След 4:0 малко се отпуснахме, но в края на двубоя отново вдигнахме оборотите и това бе хубаво“.

Кристиано вече има 24 гола през сезона и общо 62 през календарната година, като е вкарал 9 в последните 4 срещи. Едно от попаденията му бе от дузпа, като по този начин се изравни с Уго Санчес по отбелязани наказателни удари в Лигата като има 35. Освен това той вече е 15-и по голове в историята на Примера със 162, като изравни Самуел Ето’о. Скоро ще настигне 14-ия Исидро Лангара, който е със 165.