Полузащитникът на Реал Мадрид Лука Модрич признава, че силното му представяне досега през сезона се дължи на увереността, която получава от Карло Анчелоти.

При Жозе Моуриньо хърватинът често бе резерва, но през този сезон има общо 17 участия за Реал, като в 11 мача е бил титуляр и се представя на много добро ниво.

„Играя добре, защото съм щастлив и доволен. В Англия също се чувствах отлично и това се виждаше в играта ми. Сега подобно нещо се случва и в Мадрид“ коментира Модрич пред „Спортске Новости“.

Сега той мисли за предстоящия бараж срещу Исландия за класиране на световното първенство и въпреки че хърватите са фаворити, футболистът не подценява съперника.

„Класирането ни зависи само от нас. Познавам няколко исландски играчи, които са много добри и опасни, така че е необходимо да сме внимателни. След като са завършили втори в групата си, значи са на добро ниво“.

Хърватия гостува в Рейкявик в петък в  първия мач, като се очаква двубоят да се играе при температура от минус 1 градус, но Модрич е спокоен. „Условията ще се еднакви за всички, така че просто трябва да покажем качествата си“.