Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес обяви, че срещу испанския футбол се води преднамерена кампания.

Поводът бе информациите, че Европейската комисия започва разследване на 7 испански клуба (Реал М, Барселона, Атлетик Билбао, Валенсия, Осасуна, Елче и Еркулес) за нерегламентирано финансиране и неспазване на правилата на Европейския Съюз.

Той естествено категорично отрече подобно нещо за Кралския клуб и отхвърли обвиненията, че част от парите за трансфера на Гарет Бейл са били осигурени от банка „Банкиа“, което е абсолютно забранено.

„Срещу испанския футбол се води целенасочена кампания. Не сме получавали пари от друго място за привличането на Гарет Бейл и казвам това за пореден път. Сделката бе осъществена с наши собствени средства. Финансовите данни бяха направени публични и всеки от акционерите има копие. Пълна лъжа е, че банката ни е помогнала и определено се ядосвам, че този въпрос отново се повдига“ заяви Перес пред „Еуропа Прес“.

Според обвиненията „Банкиа“ са дали 101 милиона евро за Бейл, във вид на заем на Реал Мадрид, което е абсолютно забранено. Флорентино продължава категорично да твърди, че сделката между клуба и общината на Мадрид през 2003-а е напълно според закона и в нея няма нищо нередно.