С гол на резервата Хесе Родригес Реал Мадрид измъкна трудна победа с 3:2 като гост на Валенсия в мач от 17-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Местая".

Столичани на два пъти излизаха напред в резултата, но домакините на два пъти изравняваха. Първо Анхел ди Мария откри в средата на първото полувреме след брилянтна индивидуална изява. Валенсия обаче бързо изравни чрез Пиати.

Малко преди почивката Реал отново поведе с гол на Кристиано Роналдо, който обаче падна след като съдията не видя положение на засада.

След почивката Жереми Матийо изравни, засичайки с глава центриране от корнер. Мачът вървеше към заслужено равенство, но в 82-та минута Хесе донесе успеха на своя отбор с удар от малък ъгъл, при който и вратарят не се намеси добре.

Това бе пета поредна победа на Реал над Валенсия на "Местая", като в тези пет мача мадридчани вкараха общо 20 гола. Благодарение на успеха тимът на Карло Анчелоти отново възстанови разликата до Барселона на 5 точки.


 

Мачът започна сравнително спокойно и равностойно, но постепенно Реал вдигна оборотите. Първо Бензема получи центриране на втората греда и пробва удар от воле, но от трудна позиция не уцели добре вратата.

Малко след това гостите имаха опасна контраатака, при която Бензема поднесе встрани към Роналдо, но португалецът стреля неточно покрай вратата. Той имаше и още една възможност в наказателното поле, но защитник се хвърли на земята и блокира удара. При ситуацията мадридчани имаха претенции за игра с ръка, но бранителят бе с гръб към удара и със сигурност нямаше как да има умисъл в действията му.

Добрата игра на столичани продължи и в 28-та минута те заслужено откриха резултата. Ди Мария получи топката близо до тъча, вряза се остро между двама защитници в наказателното поле и с много остър диагонален удар забоде топката до далечната греда.

Още в следващата минута Реал имаше още една опасност, след като Виктор сгреши на дясното крило и позволи на Иско да му отнеме топката. Халфът на Реал веднага се втурна към наказателното поле, но там вместо да потърси съотборник опита да финтира защитник и Жереми Матийо го блокира.

Преди обаче Реал да се възползва от преднината си и да нанесе втори удар на контраатака, Валенсия изравни резултата. В 33-та минута Бернат проби по лявото крило и центрира пред вратата, където нисичкият Пиати изпревари Рамос и с глава заби топката в мрежата. Две минути по-късно домакините имаха нова опасна атака, при която Бернат пробва силен удар по земя извън наказателното поле, но бе неточен.

За Реал Анхел ди Мария продължи да демонстрира страхотен поглед и самочувствие и пробва изненадващ параболичен удар от над 30 метра и не бе никак далеч от целта, принуждавайки Гуаита да избива под гредата в корнер.

В 39-та минута мадридчани отново излязоха напред в резултата. Гостите спечелиха малко спорен фаул за високо вдигнат крак на играч на Валенсия близо до тъча. Ди Мария центрира зад защитата и Роналдо засече с глава в мрежата. На повторенията обаче се видя, че португалецът е бил в положение на засада, останала немаркирана от съдиите.

Валенсия можеше за втори път да стигне до много бързо изравняване. Жонас получи топката в наказателното поле с гръб към вратата, но въпреки това успя да се завърти остро покрай Начо и да отправи диагонален удар, който преодоля Диего Лопес, но мина на сантиметри от втората греда.

Втората част започна с малко по-активна игра на домакините, но Реал първи бе близо до гол. В 56-та минута Марсело и Роналдо разцъкаха пред наказателното поле и португалецът поднесе към Бензема, който засече веднага с първото докосване, но прати топката близо до страничната греда.

Прилепите обаче успяха да изравнят от първата си възможност. След центриране от корнер Рамос изпусна Матийо и защитникът с глава забоде топката в мрежата.

Малко след това силен удар на Жоао Перейра не бе уловен от Диего Лопес и за миг имаше опасност Жонас да направи добавка отблизо, но все пак вратаря го изпревари.

Реал опита да натисне и пренесе играта в половината на Валенсия, но домакините бяха отборът, който успяваше да обстрелва вратата. Удар от дистанция на Каналес принуди Диего Лопес да се хвърля, за да спасява. Жонас пък отправи удар през краката на Серхио Рамос, който обаче бе неточен.

Карло Анчелоти реагира, като пусна в игра първо Хесе Родригес, а след това и Карвахал. И това даде резултат, защото именно младият нападател вкара трети гол. Модрич пресрещна лошо изчистване пред наказателното поле и много добре видя встрани непокрития Хесе. Той бе в позиция от малък ъгъл, но въпреки това стреля силно към вратата и Гуаита пропусна топката в мрежата.

Малко след това Реал можеше да спечели и дузпа, след като Виктор Руис спъна Роналдо, но положението на португалеца не бе при голова позиция и вероятно затова съдията не обърна внимание на инцидента.

В даденото от съдията допълнително време Реал можеше да вкара и четвърти гол. Роналдо получи пас зад защитата, но не си поведе добре топката, за да излезе сам срещу вратаря. Въпреки това само един защитник се върна, докато отстрани Роналдо бе подкрепен от двама свои съотборника. Той обаче се полакоми и вместо да подаде, стреля право в тялото на бранителя пред себе си.

 

Валенсия - Реал Мадрид 2:3

0:1 Ди Мария 28
1:1 Пиати 33
1:2 Роналдо 39
2:2 Матийо 62
2:3 Хесе 82

Валенсия: Гуаита, Перейра, Виктор Руис, Матийо, Бернат, Ромеу, Парехо (84 Банега), Фегули, Феде, Пиати (80 Гуардадо), Жонас

Реал Мадрид: Диего Лопес, Арбелоа (80 Карвахал), Рамос, Начо, Марсело, Чаби Алонсо, Модрич, Иско (73 Хесе), Ди Мария (87 Ияраменди), Роналдо, Бензема