Септември и ноември се оказаха най-добрите месеци за Кристиано Роналдо през 2013-а година, изчислява вестник „Марка“.

Португалецът изпрати най-добрата година в кариерата си, като реализира 69 попадения за Реал Мадрид и националния отбор. Единственото разочароващо бе това, че не успя да спечели нито едно отличие и така всъщност клубът не успя да се възползва от отличната му форма.

През януари той избухна с 10 гола, като направи два хеттрика – срещу Селта и Хетафе, а срещу Валенсия и Реал Сосиедад се отчете с по 2  попадения. През февруари се разписа 7 пъти, като прати отбора си на финал за Кралската купа, вкарвайки два пъти при успеха над Барселона с 3:1 на „Камп Ноу“.

Последваха 5 гола през март, 7 през април и 4 през май, но Реал се провали в Шампионската лига, а загуби и финала за Кралската купа. През юни и през август ке разписа по веднъж, след което избухна с 12 попадения през септември.

Тогава също направи два хеттрика, като единия бе за Португалия срещу Северна Ирландия, а другия срещу Галатасарай в Шампионската лига. В първенството пък се отчете с 6 гола в 5 мача. През октомври намери целта 9 пъти, а през ноември 11, като върхът естествено бяха четирите му гола срещу Швеция в плейофа за световното първенство.

Последва лека контузия и през декември той отбеляза само два пъти, но пък с единия гол счупи рекорда в Шампионската лига по най-много попадения в груповата фаза на турнира. Сега Роналдо се надява, че 2014-а ще бъде още по-добра.