Реал Мадрид се измъчи сериозно, но все пак успя да измъкне победа с 3:0 срещу Селта Виго в мач от 18-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

Белите изпитваха сериозни затруднения срещу добре организираната защита на гостите и дълго време не успяха да създадат никакви голови положения. Вместо това Селта имаше две страхотни възможности, но Чарлс направи невероятни пропуски.

В средата на второто полувреме обаче в игра влезна Хесе Родригес и именно той изработи решителното първо попадение на Карим Бензема в 66-та минута. Така той решава трети пореден мач, след като в края на миналата година вкара победния гол за 3:2 срещу Валенсия, а в началото на тази година реализира единственото попадение за победата с 1:0 срещу ПСЖ.

При това положение нещата станаха лесни и до края на мача Кристиано Роналдо вкара още два гола. Той първо засече ниско центриране отдясно на Карвахал, а в последната минута по същия начин вкара след подаване на Гарет Бейл.

Благодарение на успеха Реал отново възстанови разликата до лидерите Атлетико и Барса на 5 точки, преди другия уикенд те да играят помежду си.


Мачът можеше да се развие съвсем различно, ако Селта се бе възползвала от невероятното положение за гол, което имаше още в 5-та минута. Тогава Чарлс бе изведен абсолютно сам зад защитата на Реал, която претендираше за засада. На повторението обаче се видя, че такава няма. Нападателят на Селта излезе абсолютно сам срещу вратаря и имаше цялото време на света, за да реши какво да направи, но накрая стреля неточно покрай вратата.

В следващите минути Реал взе инициативата и притисна съперника пред вратата му. Белите обаче се затрудняваха да намерят пролуки в добре организираната защита на галисийците. При една атака Бензема получи в наказателното поле, но ударът му със завъртане бе избит от защитник в корнер.

В 15-та минута пък мадридчани трябваше да получат дузпа, тъй като удар с глава на Пепе бе отклонен  от защитник с ръка в наказателното поле, като тя определено не бе прилепена и дори имаше посягане към топката. Съдията обаче не видя и дори не отсъди корнер, какъвто най-малкото трябваше да има, ако бе счетено, че няма умисъл. Малко след това и Роналдо имаше претенции за наказателен удар, тъй като бе дръпнат от защитник при борба за висока топка, но съдията отново замълча.

Точно в средата на полувремето бе и първата чиста възможност за гол за Реал. Карвахал преодоля технично защитник отдясно и центрира по земя пред вратата. Там Роналдо овладя между двама защитници на три метра пред вратата и понеже бе блокиран поднесе встрани за Бензема, но ударът на французина рикошира леко и мина на сантиметри от страничната греда.

Малко по-късно Роналдо и Ди Мария организираха опасна контраатака и аржентинецът пусна пас в коридор между двама защитници, но Роналдо си поведе леко встрани и ударът му бе блокиран. В следващата атака пък страхотен удар на Лука Модрич мина съвсем малко над напречната греда.

При една от редките атаки на Селта Чарлс получи центриране и спечели въздушния двубой с Пепе и Рамос, за да стреля с глава, но го направи доста неточно. В 32-та минута пък центриране от корнер не бе пресечено от няколко защитници на Реал и достигна до Аугусто Фернандес, но и той остана леко пред топката и не успя да засече достатъчно добре в мрежата. Пет минути по-късно удар на Рафиня рикошира в защитник на Реал и топката излъга Диего Лопес, но за негово щастие премина покрай вратата.

След почивката Реал опита да засили натиска, но не успя с нищо да затрудни отбраната на Селта. Пускането в игра на Ияраменди на мястото на Чаби Алонсо също не бе довело до промяна в играта. Карло Анчелоти не чака още дълго и още до 64-та минута извърши и другите си две смени, пускайки в игра Хесе и Гарет Бейл на мястото на Иско и Ди Мария. И младокът много бързо получи възможност да стреля в наказателното поле, след като Серхио Рамос не успя с опита си за задна ножица, но все пак прати топката в Хесе. Той обаче от по-малко от десет метра нанесе слаб удар и вратарят спаси.

Селта обаче за малко да изненада Реал. В средата на полувремето Чарлс бе изведен на стрелкова позиция и копна покрай Диего Лопес, но не уцели вратата. На другия край на терена Хесе поднесе успоредно пред вратата за Бензема, но сантиметри не достигнаха на французина да засече на празна мрежа.

Малко по-късно обаче отново Хесе действа прекрасно на втората греда и този път пасът му пред вратата бе засечен от Бензема в мрежата.

Селта можеше да отговори от пряк свободен удар точно пред наказателното поле на Реал, но появилият се две минути преди това на терена Нолито стреля неточно.

Гостите обаче се бяха открили и това позволяваше на Реал далеч по-лесно да създава опасности. Бензема получи нови два хубави паса. Първо Хесе го изведе отляво, но Бензема не намери съотборник от аутлинията. След това пък Бейл центрира отдясно, но Бензема от малък ъгъл засече във вратаря. В следващата ситуация Роналдо пробва остър диагонален удар, но не уцели вратата.

В 80-та минута Селта имаше опасна атака, при която Нолито получи хубав пас в наказателното поле, но точно преди да стреля Модрич действа решително и блокира удара в корнер.

Преди обаче гостите да си помислят за финален обрат, Реал сложи точка на спора с втори гол. Карвахал проби по крилото и центрира остро по земя пред вратата. Карим Бензема бе бутнат в гръб от защитник на първата греда, но отзад се хвърли Кристиано Роналдо и с шпагат засече в мрежата.

Все пак три минути преди края Селта можеше да вкара един гол, след като Михаел Крон-Дели отправи чудесно центриране на втората греда и там Кабрал засече с глава, но неточно.

В самия край на мача Роналдо оформи крайния резултат, след като подобно на предишния си гол засече центриране по земя отдясно на Гарет Бейл.


Реал Мадрид - Селта 3:0

1:0 Бензема 66
2:0 Роналдо 82
3:0 Роналдо 91

Реал Мадрид: Диего Лопес, Карвахал, Пепе, Рамос, Марсело, Чаби Алонсо (46 Ияраменди), Модрич, Иско (62 Хесе), Ди Мария (65 Бейл), Роналдо, Бензема

Селта: Йоел, Джони, Костас, Кабрал, Майо, Алекс Лопес (60 Крон-Дели), Обиня, Аугусто Фернандес (69 Нолито), Рафиня, Ореяна, Чарлс (77 Мина)