Реал Мадрид не срещна никакви затруднения срещу Реал Бетис и го разгроми с 5:0 като гост в мач от 20-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Бенито Виямарин".

Столичани имаха тотално превъзходство над последния в класирането и можеха да победят дори с по-голям резултат. Всичко започна след страхотен гол на носителя на златната топка Кристиано Роналдо, който откри резултата с невероятен удар от почти 30 метра.

След това струващият 100 милиона евро Гарет Бейл удвои резултата след прецизен удар от фаул. В самия край на първото полувреме Карим Бензема сложи окончателно точка на спора след добра игра на Лука Модрич.

През второто полувреме и Анхел ди Мария вкара много зрелищен гол с удар от далеч, а в самия край влезлият като резерва Алваро Мората оформи крайния резултат след задна ножица на Роналдо.


Мачът започна сравнително равностойно, без някакъв натиск на мадридчани. В 10-та минута обаче новият носител на златната топка показа, че неслучайно е получил трофея и откри резултата със страхотен гол.

Той получи топката близо до лявото крило, вряза се към центъра и от почти 30 метра изстреля истински снаряд, който се заби право в горния десен ъгъл на вратата и остави вратаря на домакините Андерсен без никаква възможност за реакция.

Домакините се опитаха да реагират, но стигнаха единствено до няколко центрирания в наказателното поле, без да последва удар към вратата.

Роналдо от своя страна продължи да е много опасен и в 21-та минута се отличи с чудесен пробив отляво в наказателното поле. След това поднесе пред вратата, но Гарет Бейл закъсня и не можа да засече на празна мрежа на втората греда.

Уелсецът обаче напълно се реваншира малко по-късно, вкарвайки за 2:0. Мадридчани спечелиха пряк свободен удар пред наказателното поле и вероятно играчите на Бетис очакваха Роналдо да стреля. Вместо това обаче Бейл отправи страхотен удар над вратата и Андерсен отново се оказа само зрител, наблюдавайки как топката влиза в мрежата.

Пет минути по-късно двамата голмайстори можеха да изработят и трети гол. Бейл даде чудесно копващо подаване в наказателното поле и Роналдо изскочи зад защитата сам срещу вратаря, но опитът му да стреля от въздуха се оказа неуспешен.

В 39-та минута Бетис имаше най-доброто си положение за гол, след като Баптистао се справи с Марсело по крилото и отправи опасно центриране, което мина между Рамос и Диего Лопес, но зад тях Рубен Кастро не успя да засече на празна мрежа.

Три минути по-късно Реал имаше опасна атака. Карвахал проби в наказателното поле и поднесе назад към Бензема, но той си поведе лошо топката и не успя да стигне до удар.

В даденото от съдията допълнително време мадридчани стигнаха до третия гол. Лука Модрич проби в наказателното поле, финтира елегантно защитник и поднесе на стоящия на дузпата Бензема, който с директен удар заби топката до гредата.

В самото начало на второто полувреме Роналдо имаше възможност да пробва мерника си от пряк свободен удар точно пред наказателното поле, но прати топката над напречната греда. Малко след това португалецът имаше нова възможност за удар след хубава контраатака на Марсело по крилото, но от метър пред наказателното поле стреля доста неточно с левия крак.

Минута по-късно при нова опасна акция домакините едва не си вкараха автогол, след като защитник пресече с глава центриране на Ди Мария, но топката мина на сантиметри от страничната греда. Атаките на Реал следваха една след друга и в 51-та минута Роналдо имаше стопроцентово положение, след като излезе сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее и Андерсен направи чудесно спасяване.

В 60-та минута Андерсен показа класа, спасявайки страхотен удар на Бензена от границата на наказателното поле. В следващата ситуация стражът на Бетис отново се оказа безпомощен след поредния страхотен гол на Реал. Центрирането от корнера бе избито пред наказателното поле, но там Ди Мария улови топката и с изключително прецизен удар по земя от над 30 метра я заби точно до гредата.

Малко след това и Роналдо пробва удар по земя от двайсетина метра, но не толкова силен и точен и Андерсен успя да спаси. При разредената защита на домакините почти всяка атака на Реал завършваше с удар. Бензема имаше поредна възможност от границата на наказателното поле, но бе неточен. По-късно пък от фаул встрани от наказателното поле топката бе поднесена за Роналдо, но той стреля силно над вратата.

Едва в 79-та минута Бетис създаде смислена атака, при която Паулао засече с глава центриране пред вратата, но прати топката високо над напречната греда.

Реал продължи да създава чисти положения. Силен удар на Модрич не бе избит добре във вратаря и топката попадна в Бейл. Той опита да поднесе встрани за непокритите Роналдо и Мората, но подаването му бе лошо и двамата се разминаха с топката пред празната мрежа. Марсело също можеше да вкара зрелищен гол, но мощният му диагонален удар профуча на сантиметри от сглобката на гредите.

В самия край влезлият като резерва Алваро Мората оформи крайния резултат. Кристиано Роналдо получи копващ пас от Марсело и отправи удар със задна ножица. Той нямаше да уцели вратата, но топката попадна в тялото на стоящия на ръба на засадата Мората, той я овладя и отблизо вкара под плонжа на вратаря.


Бетис - Реал Мадрид 0:5

0:1 Роналдо 10
0:2 Бейл 25
0:3 Бензема 45+1
0:4 Ди Мария 61
0:5 Мората 90

Бетис: Андерсен, Чика, Паулао, Амая, Дидак, Матия, Севия (62 Хуанфран), Рейес (78 Каро), Кастро (55 Вадийо), Баптистао, Молина

Реал Мадрид: Диего Лопес, Марсело, Пепе, Рамос (73 Начо), Карвахал, Чаби Алонсо, Модрич, Ди Мария (69 Ияраменди), Бейл, Роналдо, Бензема (77 Мората)