Треньорът на Реал Мадрид  Карло Анчелоти бе в добро настроение на пресконференцията преди утрешния мач срещу Еспаньол от 1/4финалите на Купата на Краля. 

Тимът на италианеца вече е само на точка от лидерите Барселона и Атлетико и титлата вече не изглежда чак толкова далеч. 

„Сега сме там, където исках да бъдем в началото на сезона. Близо сме до върха в първенството, продължаваме участието си в другите турнири и сме конкурентни. Точно това исках през лятото и сега просто трябва да останем концентрирани и да продължим по същия начин” заяви той. 

„Не мисля, че има спад в Барса и Атлетико. Все пак те играха помежду си, а в последния кръг не успяха да спечелят, но в тази конкурентна лига това е нормално. Всички срещи са трудни и всеки отбор играе здраво, така че няма как да побеждаваш непрекъснато. Аз съм доволен, че след загубата от Барса, когато разликата до тях стана 6 точки, не се предадохме и продължихме да се борим” добави италианецът. 

Анчелоти разкри, че Серхио Рамос има проблем с коляното, така че участието му в утрешния мач е под съмнение. Запитан дали обмисля да даде почивка на суперзвездата Кристиано Роналдо, тъй бе повече от категоричен. 

„Ако видя, че е уморен, ще му дам почивка, но в момента това не е така. Ротациите са необходими, когато футболистите са уморени. Те никога няма са кажат, че са уморени, тъй като искат да играят, но комуникацията ми с тях е добра. Очаква ни труден двубой и съм сигурен, че крайният победител ще се реши на реванша, така че ние трябва да постигнем добър резултат”.