Нападателят на Реал Мадрид Алваро Мората реши да сложи край на спекулациите за бъдещето си и обяви, че поне до края на сезона остава на „Бернабеу”. 

Говореше се, че към 21-годишния играч има интерес от Арсенал, но и Тотнъм не би имал нищо против да го привлече под наем в редиците. В крайна сметка обаче Мората е решил да завърши кампанията при мадридчани. 

„Говорих с Карло Анчелоти и ситуацията за мен е напълно ясна. След много слухове за бъдещето си твърдо мога да заявя, че съм щастлив в Реал. Клубът смята, че съм му необходим, така че реших да остана до края на сезона. Играя за най-силния тим в света и целта ми е да продължа да се подобрявам. Какво ще стане през лятото? Не зная, тогава ще говорим” заяви Мората. 

Напоследък той получава по-малко възможности за изява в сравнение с Хесе Родригес, който се представя много силно, но въпреки това Анчелоти на няколко пъти бе категоричен, че всяко запитване за нападателя ще бъде отхвърлено. През тази кампания Мората вкара 3 гола в 17 участия за белите, като повечето пъти влизаше от пейката.