Реал Мадрид се поизмъчи срещу Гранада, но все пак спечели чиста победа с 2:0 в мач от 21-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

Домакините имаха пълно превъзходство в мача и уцелиха общо три греди. До почивката обаче късметът не бе на тяхна страна и Гранада успяваше да се противопостави на атаките на мадридчани.

В 57-та минута обаче Кристиано Роналдо разпечата вратата на Гранада след чудесно индивидуално действие. Малко по-късно той започна и акцията, след което Карим Бензема вкара втори гол и сложи точка на спора.

Така тимът на Карло Анчелоти спечели седма поредна победа от началото на годината, като във всички тях не е допускал гол във вратата си. Благодарение на трите точки Реал поне временно излезе начело в класирането преди утре Барселона и Атлетико Мадрид да изиграят своите мачове от кръга.


 

Първата опасност пред вратата на Гранада бе в 6-та минута, когато Роналдо преодоля защитник и от границата на наказателното поле нанесе силен диагонален удар, но фалцира топката на обратната страна и тя излезе в аут.

Пет минути по-късно домакините бяха много близо до гола. След заучено изпълнение на фаул включилият се на скорост Карвахал бе изведен отдясно в наказателното поле и поднесе встрани за Роналдо, но защитник изчисти с глава в напречната греда  и в корнер. След центрирането пък Серхио Рамос стреля с глава от непосредствена близост, но на сантиметри над вратата.

Постепенно Реал наложи подчертан натиск, докато гостите се прибраха плътно пред наказателното си поле. Това леко затрудни белите в създаване на чисти положения. В средата на полувремето имаше едно такова, когато силно центриране на Марсело стигна до Бензема на втората греда и французинът стреля директно от въздуха, но доста неточно.

Гол на Карим Бензема правилно бе отменен заради засада, а малко след това отново французинът провали добра възможност, след като се отказа зад защитата, макар вратарят да спаси удара му отблизо.

Роналдо и Бейл комбинираха добре пред наказателното поле и това даде шанс на уелсеца да стреля от границата на пеналта, но ударът му бе много лош.

В самия край на полувремето Роналдо бе изключително близо до това да вкара може би гола на сезона. Лука Модрич центрира от дясно на наказателното поле и португалецът изпълни много зрелищна задна ножица, като намери добре топката и ударът се получи много остър. Вратарят Роберто обаче направи страхотно спасяване.

На почивката Карло Анчелоти замени Гарет Бейл с Хесе Родригес.

В самото начало на второто полувреме Бензема удари напречната греда с удар с глава, но за пореден път се оказа, че е бил в положение на тънка засада. Ди Мария пробва интересен удар с външен фалц, който насочи топката към горния далечен ъгъл на вратата, но не бе достатъчно силен, за да затрудни вратаря.

В следващата атака Ди Мария поднесе към Модрич в наказателното поле, той си поведе топката между двама защитника, но след това от непосредствена близост стреля в тялото на вратаря. Малко след това хърватинът засече с глава центриране на Роналдо, но ударът бе сравнително слаб.

В 57-та минута Реал откри резултата след страхотен гол на Роналдо. Той получи топката в наказателното поле, но срещу себе си имаше гора от играчи. Въпреки това той показа техника и след това с внезапен удар между краката на защитник я заби неспасяемо до страничната греда.

Гостите имаха претенции, тъй като в този момент техен играч лежеше в центъра на терена, но Реал не спря играта. Преди това обаче самите играчи на Гранада също не спряха играта, след което загубиха топката.

Пет минути по-късно Реал имаше пряк свободен удар точно пред наказателното поле и Роналдо остави на Ди Мария да стреля, но ударът на аржентинеца профуча малко над напречната греда. В 67-та минута Роналдо бе изведен от Карвахал на линията на засадата, напредна до наказателното поле и макар да бе изтласкан встрани от защитник успя да нанесе удар, но право във вратаря. При поредния пряк свободен удар Роналдо стреля силно от 25 метра и след рикошет в защитник топката тресна напречната греда.

Превъзходството на мадридчани обаче бе пълно и в 74-та минута се стигна до втори гол. Роналдо изведе чудесно Марсело между двама защитници в наказателното поле, бразилецът имаше чиста възможност да стреля, но вместо това поднесе встрани за Бензема и той вкара на празна мрежа.

Реал не спря да атакува и след едно центриране топката бе изчистена на пътя на Ди Мария пред наказателното поле. Той стреля мощно от воле, но покрай гредата. Малко след това пък пресата на домакините накара Гранада да загуби топката пред наказателното си поле. Модрич и Иско обаче се увлякоха в индивидуална игра, вместо да потърсят съотборник и пропуснаха доста удобна възможност.

Все пак в следващата атака Иско поднесе добре пред наказателното поле за Хесе и той нанесе много остър удар, но Роберто успя да избие до гредата.

Реал Мадрид - Гранада 2:0

1:0 Роналдо 57
2:0 Бензема 74

Реал Мадрид: Диего Лопес, Марсело, Пепе, Рамос, Карвахал, Чаби Алонсо, Ияраменди, Модрич, Ди Мария(83 Ияраменди), Бейл (46 Хесе), Роналдо

Гранада: Роберто, Ангуло, Мурийо, Майнц, Ниом, Ресио, Фатау, Итура, Браими, Пити,  Ел Араби