Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема вече е провел разговори за удължаването на договора си с клуба, пише вестник „Марка”. 

Сега французинът е обвързан с Кралския клуб до лятото на 2015-а година, но желанието на ръководството е той да остане поне до 2018-а, а може би и след това. 

Изданието съобщава, че още от септември миналата година с Бензема са проведени няколко разговори като знаците са, че няма да има проблеми нападателят да преподпише. 

Бензема започна трудно престоя си на „Сантяго Бернабеу”, където пристигна през 2009-а година и въпреки някои критики, които имаше за представянето си и през този сезон, успя да се стабилизира. След продажбата на Гонсало Игуаин той се превърна в основна фигура в атаката на отбора. 

Към него има интерес и от други клубове, които дебнат ако евентуално двете страни не се споразумеят, но това е малко вероятно да се случи.  

До този момент французинът има 104 гола в 215 мача за Реал, като през този сезон е намерил целта 17 пъти и има по-добри шансове да подобри личното си постижение от 32 гола, постигнати през 2011-12.