Реал Мадрид спечели втора поредна класическа победа, надделявайки с 3:0 срещу Елче в мач от 25-я кръг от испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

Белите отново бяха без звездата си Кристиано Роналдо, който загуби обжалването на наказанието си и трябваше да изтърпи и третия мач извън терена след червения си картон срещу Атлетик Билбао.

Въпреки това белите отново нямаха проблем и спечелиха. Хавиер Ияраменди откри резултата през първото полувреме с удар извън наказателното поле и лек рикошет в защитник.

В средата на второто полувреме Гарет Бейл вкара феноменален гол с невероятен удар от 25 метра, а крайният резултат бе оформен от влезлия като резерва Иско десет минути преди края.

Така тимът на Карло Анчелоти продължава без грешка от началото на годината и със сигурност ще остане на първото място.



Първият опасен удар бе в 3-та минута, когато Карим Бензема стреля силно от двайсетина метра, но Ерера се хвърли и изби до страничната греда.

Елче отговори с удар от малък ъгъл на Короминас, който обаче не затрудни Диего Лопес. Реал имаше много опасна атака по крилото, при която Бензема изведе с петичка Гарет Бейл, но уелсецът си поведе малко по-силно топката и в последния момент защитник изби в корнер преди удара. Анхел ди Мария изпълни ъгловия удар и така фалцира топката, че тя се удари в сглобката на гредите.

Малко по-късно пък Бензема комбинира добре с Арбелоа пред наказателното поле и получи опасно центриране, но малко не му достигна да засече с глава отблизо в мрежата.

В средата на полувремето Анхел ди Мария слаломира покрай няколко защитника, но накрая когато остана на добра позиция за удар стреля силно над вратата.

Малко по-късно аржентинецът показа невероятната си скорост и изпревари защитник по лявото крило, след това поднесе назад към Хесе и младокът засече от движение, но покрай вратата.

В 33-та минута Бензема имаше отлична възможност, след като получи подаване зад защитата в наказателното поле, но си поведе лошо топката и бе изпреварен от защитник, който изби в корнер. При тази позиция обаче французинът бе в положение на засада, което остана незабелязано от съдията.

И точно след получилия се корнер Реал откри резултата. След центрирането топката бе изчистена на пътя на Ияраменди пред наказателното поле, той стреля силно и след рикошет в защитник топката влетя в мрежата.

Гарет Бейл също имаше отлична възможност, след като получи топката в наказателното поле и успя да стреля преди да бъде блокиран, но уцели защитник пред вратата.

Малко след това Бензема стреля силно по земя от двайсетина метра и Ерера не успя да улови топката. Арбелоа я улови встрани от наказателното поле и центрира, но съвсем малко височина не достигна на Бензема да засече с глава.

В самото начало на второто полувреме Реал имаше опасна атака, започната със страхотно извеждащо подаване на Рафаел Варан за Хесе, той опита веднага да поднесе встрани за Бензема, но защитник пресече в последния момент.

След това обаче гостите се активизираха и се стигна до две опасни центрирания, но така и не се стигна до удар към вратата. Остро влизане на Пепе срещу играч на Елче предизвика разправии, но нямаше как той да получи нещо повече от жълт картон, тъй като очевидно се опитваше да играе за топката, а и нямаше опасност за здравето на съперника.

Малко по-късно имаше нов спорен момент. Ерера сбърка след върнат пас назад към него и подари топката на Хесе. Той технично преодоля последния в защитата Ботиа и щеше да излезе сам срещу вратаря, но бе съборен от защитника. От Реал имаше бурни претенции за директен червен картон, но съдията показа само жълт.

В средата на полувремето Гарет Бейл получи точно центриране и стреля остро с глава, но от диагонална позиция не можа да намери мрежата.

Мачът оставаше отворен и затова напрежението се покачваше. В 72-та минута обаче Гарет Бейл сложи точка на спора с феноменален гол. Уелсецът получи подаване в половината на съперника, но дистанцията до вратата бе над 25 метра. Въпреки това той изстреля истински снаряд, който заби топката право в сглобката на гредите и в мрежата.

При това положение Карло Анчелоти пусна в игра Иско на мястото на Хесе. И бившият играч на Малага веднага се превърна в основно действащо лице. Първо той овладя по прекрасен начин на гърди в наказателното поле и поднесе покрай вратаря успоредно на голлинията, но Карвахал не успя да засече буквално от половин метър на празна мрежа.

В 80-та минута обаче самият Иско вкара трети гол. Той получи подаване в наказателното поле от Бензема, поведе си добре покрай защитник и от малък ъгъл успя да мушне топката покрай вратаря.

Малко по-късно Иско се отчете с прекрасен извеждащ пас към Мората, който изскочи зад защитата и подмина вратаря. След това обаче ъгълът бе малък за директен удар и младокът трябваше да потърси съотборник, но той се полакоми да стреля и практически подари топката на вратаря.

В самия край на мача мадридчани имаха страхотно положение и за четвърти гол. Мората започна опасна контраатака, но за пореден път прояви егоизъм и отказа да подаде на абсолютно непокрития встрани Гарет Бейл. Вместо това той продължи напред сам, преследван от двама съперника и накрая ударът му не намери целта.

Реал Мадрид - Елче 3:0

1:0 Ияраменди 34
2:0 Бейл 72
3:0 Иско 80

Реал Мадрид: Диего Лопес, Арбелоа, Пепе, Варан, Карвахал, Чаби Алонсо (81 Касемиро), Ияраменди, Ди Мария, Хесе (74 Иско), Бейл, Бензема (81 Мората)

Елче: Ерера, Сисма, Ботиа, Ломбан, Албакар, Ривера, Перес, Маркес, Дел Морал (73 Фидел), Гил, Коро