Бившият капитан на Реал М Фернандо Йеро предупреди мадридчани, че ги чака тежко изпитания срещу Шалке в първия осминафинал от Шампионската лига. Йеро, който носи бялата фланелка на Кралския клуб 14 сезона, от собствен опит знае колко тежко играят мадридчани на немска земя. Самият той е играл 8 мача с Реал в Германия, като от тях испанският гранд е загубил 4, 3 пъти е завършил наравно и веднъж е стигнал до победата (3:2 над Байер Л през 2000/01). Това е и единственият успех на Белия балет като гост в Германия до момента от общо 25 мача.

"В Германия винаги се играе трудно. Причината е в характера на немските футболисти и отбори. Те винаги се раздават докрай и никога не спират да се борят до самия край", заяви Йеро.

Реал има лоши спомени от германски съперници в последните сезони. Миналата година Борусия Д отстрани мадридчани на полуфинала, като ги би с 4:1 на свой терен. Година по-рано пък Кралския клуб отпадна от Байерн след дузпи Все пак Йеро остава оптимист за двубоя с Шалке.

"Никога не се знае какво може да се случи, като се има предвид, че това е 1/8-финал в Шампионската лига – турнира, събрал най-силните отбори в Европа. Все пак Реал е в отлична форма и според мен има отличния шанс да елиминира Шалке", гласеше присъдата на легендата на Белия балет.