Реал Мадрид направо унищожи германския Шалке 04, побеждавайки с 6:1 като гост в първи осминафинален мач от Шампионската Лига, игран на стадион "Фелтинс Арена".

Мадридчани изиграха може би най-силния си мач под ръководството на Карло Анчелоти и не оставиха никакви шансове на своя съперник. При малко повече шанс резултатът можеше дори да е двуцифрен.

Всичко започна в 12-та минута, когато с малко късмет топката попадна в Карим Бензема и той с бърз удар от десетина метра опъна мрежата. В средата на полувремето пък Гарет Бейл отбеляза страхотен гол след добър солов пробив.

До края на полувремето Кристиано Роналдо направи няколко сериозни пропуска, като веднъж и гредата му попречи да вкара. В началото на второто полувреме обаче той стигна до гол със силен диагонален удар. След това португалецът асистира на Бензема за четвъртия гол, а в средата на частта Бейл също вкара втория си гол след подаване на Серхио Рамос и много точен фалцов удар.

Две минути преди края на мача Роналдо също вкара втори гол, след подаване на Бензема. В последната минута пък бившият играч на Реал Клаас-Ян Хунтелаар вкара почетно попадение за Шалке след изключително зрелищен удар от воле.

Преди това за цял мач Шалке имаше едно единствено положение, но Икер Касияс направи феноменално спасяване на удара от два метра на Юлиан Дракслер.

Това бе едва втората победа за Реал на германска земя от цели 26 мача насам. Същевременно почти сигурното класиране напред пък ще прекъсне серията от три поредни отпадания от германски отбори в елиминационната фаза в Шампионската Лига.



Шалке първи имаше възможност за гол още в 60-та секунда на мача. След центриране от корнер Бенедикт Хьоведес засече с глава и топката мина застрашително близо до страничната греда, като междувременно и двама играчи на домакините за малко не достигнаха да я засекат в мрежата.

Реал можеше да отвърне с много опасна атака на Роналдо по крилото, но срещу португалеца бе вдигната несъществуваща засада.

Постепенно мадридчани взеха инициативата и притиснаха домакините в тяхната половина. И в 12-та минута Реал закономерно откри, макар и след известна доза шанс. Гарет Бейл започна атаката с хубава солова акция и поднесе към Роналдо пред наказателното поле. Той пробва да му върне технично с петичка, но Сантана пресече топката. Той обаче го направи по доста нескопосан начин и практически я подари на Бензема, който с бърз удар от десетина метра опъна мрежата.

Шалке обаче имаше златна възможност да изравни още в следващата минута. Центриране отдясно не бе изчистено от Серхио Рамос и Юлиан Дракслер засече топката буквално само на два метра от вратата. Икер Касияс обаче се хвърли и направи уникално спасяване на голлинията.

Домакините се бяха активизирали, но в 21-та минута Реал вкара страхотен втори гол. Карим Бензема притисна Сантана близо до тъча, отне му топката и след това не само я застигна точно преди тя да излезе, но успя между двама защитници да подаде към Гарет Бейл. Уелсецът от своя страна по страхотен начин премина между други двама защитника в наказателното поле и излезе на чиста стрелкова позиция и отправи удар към вратата. Сантана се хвърли с шпагат отзад да го блокира, но вместо това помогна топката да се насочи до гредата и да влезе в мрежата.

Реал продължи да е опасен и Бейл пробва изненадващ удар от дистанция, който прати топката малко над гредата. След това пък Ди Мария направи скоростен пробив между няколко съперника, но накрая подаде към намиращия се в засада Бейл.  След центриране от корнер играч на Реал отклони с глава и принуди защитата на Шалке панически да чисти.

В 32-та минута гредата спаси Шалке от трети гол. Роналдо получи топката на контраатака, напредна на скорост и когато бе застигнат от защитник нанесе диагонален удар от петнайсетина метра. Топката мина покрай вратаря, но се удари в страничната греда и се върна в ръцете на Ферман.

Едва в 36-та минута Шалке организира хубава атака. Фарфан започна пробив, размени подаване с Хьоведес и получи топката в наказателното поле, но след това отправи изключително лош удар.

Реал обаче продължи със светкавичните контри. Ди Мария организира такава, като подмина няколко защитника, след това изведе Роналдо на стрелкова позиция отляво в наказателното поле, но португалецът стреля близо до вратаря и позволи на Ферман да спаси. След центрирането от получилия се корнер Роналдо стреля с глава, но безопасно и в ръцете на вратаря.

В 40-та минута португалецът имаше страхотна възможност от пряк свободен удар, но стреля право в стената. Малко по-късно поредната загубена топка от Шалке доведе до центриране към непокрития в наказателното поле Бензема, но той не си спря добре топката и пропусна да стреля.

Две минути преди почивката Реал имаше поредно добро положение за гол. При контраатака Марсело проби отляво и центрира към непокрития на втората греда Бензема, той се хвърли и засече с шпагат, но топката мина покрай гредата. В допълнителното време след поредна бърза атака Бензема овладя добре топката и намери непокрит Роналдо в наказателното поле, той отправи удар със завъртане, но Ферман спаси по чудесен начин с крак.

В самото начало на второто полувреме Шалке принуди Касияс да прави второ важно спасяване в мача - след опасен удар от дистанция на Боатенг, но макар ударът да бе хубав, трудно можеше вратарят да бъде изненадан.

Реал обаче продължи с опасните контраатаки и в 51-та минута Роналдо най-сетне успя да се разпише. Гарет Бейл започна поредната бърза акция, Бензема спринтира и увлече двама съперника, което позволи на Роналдо да получи топката със само един защитник пред себе си. Португалецът извърши няколко бициклета пред наказателното поле и успя да преодолее съперника, след което с остър диагонален удар матира и вратаря.

Малко по-късно Ди Мария се включи добре и даде хитър пас към втората греда, където Бензема бе близо до вратата, но от малък ъгъл стреля неточно. В 55-та минута обаче французинът вкара страхотен четвърти гол. Той започна поредната акция и размени две подавания със стоящия с гръб към вратата Роналдо. Накрая португалецът му чукна леко с пета, Бензема навлезе в пеналта, заобиколи вратаря и от малък ъгъл намери опразнената мрежа.

В средата на полувремето Роналдо проби на скорост и без да се лакоми поднесе на Бензема в наказателното поле. Той обаче се оплете в единствения защитник пред себе си и нито стреля, нито потърси комбинация с Роналдо.

Петият гол обаче не закъсня и падна в 68-та минута. Дракслер опита индивидуална игра в центъра на терена и топката му бе отнета. Серхио Рамос веднага изведе по хубав начин в коридор Бейл и уелсецът с много прецизен диагонален удар заби топката в далечния ъгъл на вратата. В този случай домакините нямаха шанс, защото имаше тънко положение за засада на Бейл, но страничният рефер не ги пожали и не вдигна флага.

Серхио Рамос можеше да запише и гол пет минути по-късно, когато стреля доста опасно с глава след центриране от корнер, но топката мина на сантиметри от гредата. В следващата атака и Бейл имаше възможност след центриране от дясното крило, но не уцели добре топката с глава.

В 80-та минута Реал организира брилянтна атака, която започна след като гостите показаха хладнокръвие в защита под натиск. Рамос и Марсело изнесоха топката, тя стигна до Роналдо и той подмина на скорост защитник, след което се оказа на чиста стрелкова позиция пред наказателното поле. Силният му удар обаче попадна право в ръцете на вратаря.

Пет минути по-късно щеше да падне шести гол, след като Марсело бе изведен отдясно и поднесе към непокрития Роналдо в наказателното поле. Намиращият се в засада Бензема обаче не се усети и игра с топката преди португалеца.

Все пак две минути преди края на мача Роналдо стигна до така търсения втори гол. Топката отново бе загубена от Шалке, Бензема намери бързо Роналдо пред наказателното поле, той заобиколи вратаря и вкара остро към опразнената врата.

В последната минута Шалке все пак вкара почетно попадение. То бе дело на Клаас-Ян Хунтелаар, който стреля изключително зрелищно от воле от почти 20 метра и прати топката точно в сглобката на гредите.

Шалке - Реал Мадрид 1:6

0:1 Бензема 12
0:2 Бейл 21
0:3 Роналдо 51
0:4 Бензема 55
0:5 Бейл 68
0:6 Роналдо 88
1:6 Хунтелаар 91

Шалке: Ферман, Хьоведес, Сантана, Коласинач (76 Фухс), Матип, Нойщедтер, Майер,Боатенг (59 Горецка), Фарфан (72 Обаси), Дракслер, Хунтелар

Реал Мадрид: Касияс, Карвахал, Пепе, Рамос, Марсело, Чаби Алонсо (73 Ияраменди), Модрич, Ди Мария (67 Иско), Бейл (80 Хесе), Роналдо, Бензема