Помощник-треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан приема съвсем нормално очакванията тимът да спечели всички трофеи през този сезон. 

Столичани са лидери в Примера, ще играят финал за Купата на Краля, а в Шампионската лига стреснаха конкурентите си, след като отнесоха с 6:1 Шалке като гости в първия мач от 1/8финалите. 

„Разбира се, че е нормално да се говори за требъл. Когато си част от Реал Мадрид знаеш, че тимът се цели във всяка една купа. В този клуб това е основното. Ние вървим добре досега и трябва да останем концентрирани и да работим здраво. Ако го направим, тогава ще постигнем големи неща” заяви Зидан в интервю за „Ел Конфиденсиал”. 

Той споделя, че се чувства все по-добре на позицията си. „Наслаждавам се на работата си и няма съмнение, че искам да правя това в бъдеще. Уча се от добър специалист, който ми бе треньор още докато играех. Убеден съм, че именно във футбола мога да изразя себе си и да предам своите знания за играта”. 

Запитан защо счита Карим Бензема за толкова специален и защо полага такива усилия за възраждането му, Зидан е категоричен: „Защото това момче има талант. Той е изключителен футболист. Единственият проблем е, че е по-затворен и тих. Притежава обаче великолепни умения. Смятам, че през този сезон се чувства наистина отлично и вярвам, че няма да има проблеми да поднови договора си, защото това е желанието и на клуба”.