Реал Мадрид победи Шалке и в реванша от осминафиналите на Шампионската Лига. Белите спечелиха с 3:1 на своя "Сантяго Бернабеу" и с общ резултат 9:2 се класираха за следващата фаза на турнира.

Белите имаха пълно превъзходство над съперника и можеха да победят с дори по-голям резултат, въпреки че очевидно се опитваха да пестят сили преди голямото дерби срещу Барселона през уикенда.

Кристиано Роналдо откри в 21-та минута след асистенция на Гарет Бейл, но гостите изравниха след щастлив рикошет. Отново Роналдо изведе Реал в средата на второто полувреме, а след това Мората вкара трети гол след нова асистенция на Бейл.

Португалецът можеше да запише и хеттрик, но на два пъти гредите спасяваха вратаря на гостите.

Настроението от победата на Реал обаче бе влошено от тежката контузия, която получи младокът Хесе Родригес в началото на мача, като има съмнения за скъсани коленни връзки.


Треньорът на домакините Карло Анчелоти очаквано бе направил един куп промени в състава заради предстоящото Ел Класико срещу Барселона.

Мачът започна кошмарно за Реал Мадрид, тъй като младата надежда Хесе получи тежка контузия още във втората минута. Той бе блъснат от Коласинач около корнера, падна и веднага се хвана за коляното. Хесе остана да лежи на земята и малко по-късно бе изнесен на носилка. На негово място в игра влезе Гарет Бейл.

Първият точен удар към една от двете врати бе дело на Клаас-Ян Хунтелаар в 7-та минута, когато стреля със завъртане от границата на наказателното поле, но не затрудни Касияс.

В 15-та минута Серхио Рамос засече с глава центриране от фаул на Чаби Алонсо, но прати топката доста над напречната греда. Последваха още няколко центрирания пред вратата на гостите, но без точен удар.

Натискът на белите обаче се бе засилил и в 21-та минута резултатът бе открит. Младият Мората изведе чудесно Бейл отдясно в наказателното поле, уелсецът без да се лакоми поднесе пред вратата и там Роналдо лесно засече на празна мрежа.

В 28-та минута Бейл можеше да запише втора асистенция. Той показа страхотната си скорост, надбягвайки защитник за дълга топка в полето на Шалке. След това навлезе в наказателното поле и поднесе за непокрития Мората, но той от пет метра засече неточно покрай вратата.

Малко след това младокът получи освирквания, тъй като се полакоми при една атака и не подаде на Роналдо, след което пробва сам да стреля, но уцели защитник.

В 32-та минута противно на хода на мача Шалке изравни резултата. Хуугланд пробва силен удар от дистанция, който надали щеше да затрудни Касияс, но топката рикошира коварно в Серхио Рамос и влезе в обратния ъгъл на вратата.

Реал имаше шанс бързо да си върне преднината, но опасният удар на Иско от петнайсетина метра бе спасен от Ферман. Мората продължи да пропуска чисти положения. Поредното такова бе след солова акция на Иско, след което Роналдо с петичка изведе Мората зад защитата в наказателното поле, но останал сам срещу вратаря той не можа да го преодолее.

В следващата атака Мората овладя лошо избита топка в наказателното поле и поднесе на Начо, който от своя страна не подаде на Роналдо, а реши сам да стреля, но право в ръцете на вратаря.

В 40-та минута Шалке бе много близо до гол. Хунтелаар получи добър пас пред наказателното поле и успя да чукне покрай излезлия да го пресрещне Касияс, но топката мина встрани от вратата.

В последната минута Дракслер получи пас зад защитата, но си поведе съвсем малко встрани топката, след което застигналият го отзад Начо с чист шпагат му изби топката точно преди да стреля.

Пет минути след почивката Роналдо можеше да изведе Реал напред. Той засече остро с глава центриране от корнер и тя тупна точно пред вратаря, но въпреки това Ферман с уникален рефлекс изби покрай гредата.

Малко след това Мората получи точно центриране в наказателното поле, но си спря лошо топката на гърди и тя му избяга, а след това претенциите му за дузпа бяха доста наивни.

Реал бе започнал да се забавлява. Роналдо получи извеждащо подаване отляво и след като навлезе в пеналта не се полакоми да стреля, а поднесе към Иско. Той финтира добре защитник, но след това стреля в тялото на вратаря.

Кристиано имаше нелоша възможност от пряк свободен удар точно пред наказателното поле, но ударът му се отклони от стената и излезе в корнер.

В 74-та минута португалецът направи резултата 2:1. Гарет Бейл започна скоростна контра, но бе бутнат в центъра на терена. Роналдо обаче пое топката и продължи още по-бързо напред. Той залъга защитник и с остър удар заби топката до страничната греда.

Само две минути по-късно Реал вкара трети гол. Отново Бейл бе с решаваща заслуга, като започна атаката и поднесе към Мората на чиста позиция. Младокът отново не можа да преодолее вратаря, но Роналдо стигна топката и от малък ъгъл стреля в напречната греда. Топката тупна пред голлинията и отиде към Бейл, който спокойно поднесе към Мората и вече на празна  мрежа младокът нямаше как да сбърка.

Шалке можеше да върне един гол чрез Дракслер, който бе на чиста позиция срещу Касияс, но от малък ъгъл не можа да го преодолее.

Гарет Бейл не пестеше никакви сили и за пореден път надбяга безцеремонно защитник, но бе фаулиран точно на ъгъла на наказателното поле. Малко след това Бейл имаше добра възможност, след като Мората центрира по земя в наказателното поле, но уелсецът засече на сантиметри от гредата.

Мачът бе започнал да заприличва на този в Германия и всяка атака на Реал бе с голова опасност. В 83-та минута Роналдо получи добра топка и стреля остро покрай вратаря, но уцели страничната греда.

Малко по-късно Иско получи пред наказателното поле и добре финтира защитник, но след това от непосредствена близост стреля ужасно лошо с левия крак.


Реал Мадрид - Шалке 3:1

1:0 Роналдо 21
1:1 Рамос а.г. 32
2:1 Роналдо 74
3:1 Мората 76

 

Реал Мадрид: Касияс, Начо, Варан, Рамос (70 Карвахал), Коентрао, Ияраменди, Чаби Алонсо (46 Касемиро), Иско, Хесе (7 Бейл), Мората, Роналдо

Шалке: Ферман, Хьоведес (57 Пападопулос), Хуугланд, Коласинач, Матип, Нойщедтер, Майер, Айхан (81 Анан), Обаси, Дракслер, Хунтелар (56 Шалай)