Реал М и Барселона (с помощта и на съдията) сътвориха мач, който ще се помни дълго. Испанската преса и интернет сайтовете съсредоточиха коментарите си около няколко акцента от големия сблъсък.

Каталунският в. "Спорт" приветства завръщането на "най-добрия" Меси. Изданието констатира, че от началото на 2014 г. аржентинецът демонстрира формата, на която бяхме свикнали в предишните сезони, след като не се представяше толкова блестящо през първата половина на сезона.

През настоящата календарна година Лео има 21 гола в 18 мача. Той бележи средно по един гол на всеки 74 минути в игра. При това Меси се е разписал в 12 от 18-те срещи, в които е взел участие през 2014 г.

Освен това аржентинецът стана първият футболист на Барселона в историята, който има два хеттрика срещу Реал М. За първия път Меси заби три гола във вратата на Белия балет през март 2007 г., отново на "Бернабеу", когато мачът завърши 3:3.

Треньорът на Барселона Тата Мартино запуши устите на критиците, след като за втори път този сезон тимът му се наложи над смъртния враг. При това той е деветият наставник на каталунците в историята, който успява да изведе тима до триумф още при първото си гостуване на "Ноу Камп".

В същото време колегата на Мартино – Карло Анчелоти – си навлече доста критики както с решенията си в мача срещу Барса, така и поради факта, че Реал не успя да спечели нито един от шампионатните мачове срещу преките си конкуренти в битката за титлата. Кралският клуб взе само 1 т. от Атлетико и загуби и двете срещи с каталунците.

Агенция ЕФЕ отбеляза, че Анчелоти твърде самонадеяно е започнал мача с Барса с възможно най-атакуващата си формация. При това Кристиано, Бейл и Бензема  не помагаха особено на съотборниците си в дефанзивната фаза на играта, което стовари непосилно бреме на раменете на Шаби Алонсо и Лука Модрич.

Това, че тримата нападатели на Реал не се връщаха да помагат на съотборниците си, позволи на каталунците да спечелят с лекота битката в средата на терена, изтъкна "Евроспорт". Така Реал завърши мача с 29 точни подавания срещу 630 на Барса, а владеенето на топката бе 37-63% в полза на гостите.

Смените на Анчелоти също бяха поставени под въпрос. Така той предпочете да извади Бензема след червения картон на Рамос, при положение, че Ди Мария и Бейл изглеждаха сериозно изморени. Освен другото, италианецът закъсня и направи две смени след 85-ата мин., когато Барса вече водеше с 4:3.

"Евроспорт" акцентира също и върху лошата физическа форма на играчите на Реал и особено на Ди Мария, Бейл и Марсело.