Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти призна, че след пропуснатата дузпа от Анхел ди Мария леко се е притеснил.

Столичани продължиха напред в Шампионската лига след 0:2 срещу Борусия Дортмунд, а италианецът отлично е разбрал, че неуспехът от бялата точка ще вдъхнови домакините и точно това се случи.

„Започнахме мача твърде слабо. Действахме бавно и допускахме много грешки. Бяхме неуверени, а изпуснатата дузпа донесе и страх в сърцата ни. Изгубихме контрола върху двубоя и трябваше да страдаме“ заяви италианецът.

„На почивката нямаше нужда от много разговори. Момчетата бяха разочаровани и просто се опитахме да ги окуражим. Направихме и промяна, като Иско заигра вдясно и постигнахме целта си. Всички мачове са трудни и това се видя и днес. За радост обаче се класирахме“ добави той.

„Касияс направи важни спасявания и без съмнение е с основен принос за това, че продължаваме. Кристиано е добре, но не искахме да рискуваме с него. Надявам се да играе в събота“ каза още Анчелоти, който поздрави и бившия си тим Челси, елиминирал друг отбор, който е водил – ПСЖ.

„Малко съм изненадан, защото не е лесно да победиш ПСЖ. Поздравления за Челси и за достигането им до полуфиналите“ изтъкна наставникът, който записа своя мач №50 начело на Реал, като от тях победите са 39.