Вратарят на Реал Мадрид Икер Касияс обяви, че отборът му заслужено стигна до полуфиналите на Шампионската лига за четвърти пореден сезон, въпреки че трябваше да трепери срещу Борусия Дортмунд.

Германците биха с 2:0, а стражът се отчете с някои отлични спасявания, за да не допусне трето попадение и така помогна на тима си да остане в надпреварата.

„Мисля, че заслужено продължаваме напред. Бяхме по-добри в двата мача и сега е необходимо да гледаме напред. Освен това понякога имаш нужда от подобно разтърсване“ коментира националът.

„Може би наистина страдахме твърде много, но в такива мачове трябва да можеш и да страдаш“ добави Касияс, който обаче предупреди, че подобни неточности могат да доведат до отпадане на тима в следващата фаза, след като и двата гола на домакините дойдоха след грешки на мадридчани.

„На полуфинала такива грешки не трябва да се допускат. Върнаха ни два гола още до почивката и не бе лесно да устоим, така че показахме характер. Бяхме изпуснали и дузпа, така че в такива моменти усещаш колебание, но се справихме и това е най-важното. Сега имаме важен мач от първенството, а след това е финалът за Купата. Продължаваме борбата и ще видим докъде ще стигнем“ каза още вратарят.