Реал Мадрид вече е отборът изпуснал най-много дузпи в историята на Шампионската лига, след като Анхел ди Мария не успя да преодолее Роман Вайденфелер в мача с Борусия Дортмунд.

Реферът отсъди доста спорен наказателен удар за игра с ръка на Лукас Пишчек, но вратарят на домакините отрази не особено доброто изпълнение на аржентинеца, който в отсъствието на Кристиано Роналдо пое отговорността, но се подхлъзна и не успя да изпълни по най-добрия начин.

Това се оказа доста неприятно за Реал, защото пропуска дойде при 0:0, след което германците вкараха два бързи гола и само отличните намеси на Икер Касияс спасиха испанския гранд от сериозен провал.

Това бе десетата изпусната дузпа от Кралския клуб в историята на Шампионската лига, като той вече е едноличен лидер пред Арсенал, който е с 9 пропуска, а трети е Байерн с 8.

При положение, че общият брой наказателни удари отсъдени за Реал е 36 това означава, че 27,7% от тях не са реализирани, което определено е доста висок процент.

През този сезон това е вторият пропуск, след като при гостуването на ФК Копенхаген от груповата фаза и Роналдо не успя да реализира. Единствената вкарана дузпа бе срещу Ювентус при успеха с 2:1 в Мадрид.