Лидерът на Реал Мадрид Кристиано Роналдо има шанс да играе във финала за Купата на Краля в сряда, обяви треньорът Карло Анчелоти макар и да не бе особено голям оптимист.

Вчера от клуба потвърдиха, че португалецът има контузия, но не уточниха колко време ще бъде извън терените. Според мадридските медии обаче периодът, в който ще се лекува ще е около 2 седмици заради разтежението в бедрото, така че той е под съмнение дори за първия мач с Байерн от полуфиналите на Шампионската лига.

„Кристиано не е готов за утре. Той има лека травма, която според нас се е получила в първия мач срещу Борусия и в Дортмунд видяхме, че не може да вземе участие. Не е вярно обаче, че контузията се е усложнила. Не зная дали ще може да играе във финала за Купата, тъй като ще трябва да изчакаме. Със сигурност обаче няма да рискуваме и ако не е напълно готов няма да играе“ заяви италианецът.

„Говорихме и той разбира се не е доволен, защото това е решителната част от сезона и иска да бъде на терена. С мускулните травми обаче трябва да бъдем внимателни, тъй като положението може да стане и по-лошо“ добави Анчелоти.