Барселона - Реал Мадрид, финал за купата на Испания. Стадион "Местая", начало 22.30 часа.

Барселона:
Вратари: Пинто, Валдес
Защитници: Дани Алвеш, Пике, Пуйол, Милито, Максуел, Адриано, Фонтас
Полузащитници: Шави, Иниеста, Масчерано, Кейта, Бускетс, Афелай, Тиаго, Жефрен
Нападатели: Педро, Меси, Вия,
Контузени: Абидал, Боян

Реал Мадрид:
Вратари: Касияс, Адан, Дудек
Защитници: Карвальо, Пепе, Серхио Рамос, Арбелоа, Марсело, Гарай
Полузащитници: Кедира, Чаби Алонсо, Гранеро, Ди Мария, Кака, Йозил
Нападатели: Роналдо, Бензема, Игуаин, Адебайор
Контузени: Диара, Гаго
Наказан: Албиол
Извън групата: Каналес, Педро Леон


Прогноза: Барселона и Реал Мадрид се изправят във второто от поредицата дербита между двата тима. За разлика от предния мач, трофеят за Купата на Испания представлява сериозен залог и затова и мачът ще има съвсем различен облик.

Статистиката е в полза на Барса, която е спечелила турнира в 25 от 34-те си финала. Реал може да се похвали само със 17 трофея от 36 финала. В последния случай, когато двата тима играха финал за купата, Барса победи с 2:0. За последно Реал е печелил трофея в далечната 1993-та година.

Жозе Моуриньо обаче през този сезон вече прекъсна няколко негативни традиции. Специалния прескочи осминафиналите на Шампионската Лига, а миналата събота бе сложен край на серията от 5 поредни победи на Барселона. Затова е повече от сигурно, че португалецът ще може да вдъхне увереност в играчите си, че могат да спечелят и купата на Краля.

Барселона от своя страна идва със смесени чувства след мача през уикенда. От една страна равенството бе добър резултат, защото запази преднината от 8 точки в класирането и почти гарантира титлата. От друга обаче начинът, по който се разви мачът, определено не може да радва каталунците, които в началото на второто полувреме изглеждаха като сигурни победители, а към края бяха на ръба да загубят мача с числено превъзходство. Звездата Лео Меси също не се представи кой знае колко добре, въпреки че вкара гол от дузпа.

Всичко това гарантира, че момчетата на Пеп Гуардиола ще са максимално нахъсани да покажат, че продължават да имат надмощие над вечния си съперник. Въпросът обаче е дали това няма да им изиграе лоша шега и Жозе Моуриньо за пореден път да ги хване в тактическите си капани. Реал притежава изключително бързи футболисти, които могат да са много опасни на контраатаки. В днешния мач титуляр ще бъде Месут Йозил, което още повече застрашава и без това колебливата защита на Барса.

Труден за предвиждане мач, затова ще се обърнем за помощ към новия "оракул" - октоподът Икер, наследник на знаменития си предшественик Пол от Мондиала в ЮАР. През уикенда Икер позна равенството, а за днешния мач предвижда победа за Реал.

Резултат: 0:1