47 леко ранени фенове на Реал Мадрид. Това е равносметката след празненствата посветени на 19-ата спечелена Купа на Краля от Кралския клуб. 

Снощи столичани надвиха големия си съперник Барселона с 2:1 във Валенсия и гарантираха, че каквото и да се случи до края на сезона, няма да бъдат без трофей. 

Веднага след последния сигнал, хиляди привърженици на отбора, които не присъстваха на „Местая”, излязоха по улиците на града, за да празнуват и се отправиха към традиционното си място, на което се събират след успехи, а именно площада и с фонтана на богинята Сибелес. 

Те не спряха да пеят песните на победата и изчакаха търпеливо пристигането на футболисти, които около 4 часа сутринта се завърнаха от Валенсия и показаха купата, правейки обиколка върху покрива на открит автобус. 

Всеки от играчите бе награден с бурни аплодисменти, но най-много получи новата звезда Гарет Бейл, който осигури триумфа и започна да изплаща вложените в него 100 милиона паунда. Капитанът Икер Касияс пък спази традицията и обви богинята със знамето на клуба. 

Силите за сигурност бяха подготвени като не се допуснаха сериозни инциденти, а повечето пострадали бяха след падания, виене на свят и злоупотреба с алкохол. Шестима са потърсили помощ в болница, а на останалите е оказана помощ на място.