Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти изрази задоволството си да спечели първия си трофей начело на мадридчани.

Белите победиха с 2:1 Барселона на финала за Купата на Испания и спечелиха отличието. Така Анчелоти спечели първи успех срещу каталунците, след като преди това на два пъти загуби в първенството.

"Не съм имал нужда да се реванширам. Просто съм щастлив да спечеля този турнир", коментира след мача Анчелоти.

"Заслужавахме победата, защото бяхме в добра серия. Беше много трудно, защото играхме срещу много силен отбор. Спечелихме благодарение на тежката си работа. Щастлив съм за играчите и за феновете. Щастлив съм, че бях тук и преживях този спектакъл. Сега е време да празнуваме с феновете. Тази вечер беше страхотна заради атмосферата. Това ни помогна много. Беше спектакъл на терена и извън него".

"Отборът не трябва да бъде оценявам според тази купа. Този отбор прави страхотен сезон и беше ясно, че трябва да спечелим нещо. Започнахме добре и сега ще се борим и за другите трофеи. В Италия тази купа не е толкова важна, колкото в Англия или Испания. Да играеш на финал с Ел Класико е много значимо нещо. А сега продължаваме да се борим във всички останали турнири".

"Опитахме се да пресираме отпред, да контролираме мача и да се възползваме максимално от контраатаките. През първото полувреме губехме топката, когато трябваше да я притежаваме повече. В защита свършихме чудесна работа. В средата се опитвахме да се защитаваме с четири играчи, за да не допускаме извеждащи подавания. Подготвихме отбор с четири халфа, когато се отбраняваме, но както винаги атакувахме, с Бейл на крилото и с включване напред на бековете".

"След изравнителния гол на Барса нямаше време да мислим. Трябва единствено да гарантираш, че отборът не пада духом. В този момент за кратко страдахме, но накрая всичко беше наред. След като изравниха, всичко можеше да се случи. Но не дадохме шансове на съперника".

"Всички казват, че Барселона е в края на един цикъл. Но да играеш срещу тях е много трудно. През сезона има моменти, в които ти липсва късметът, който трябва да имаш, за да победиш. Но според мен те не са свършили. Те са много опасен отбор. Не всичко се разви добре за тях през сезона, но все още могат да спечелят първенството и ще се борят до последно".

"Със сигурност това беше най-важният гол в кариерата на Бейл. Дойде в решаващ момент от мача. Всички играха добре, защото го направиха като отбор. За да победиш Барселона, трябва да играеш по този начин - компактно и като отбор".

"Иско е в наистина добра форма и допринася за способността ни да контролираме мача и да притежаваме топката. Опитахме да контролираме мача и имаме много класа в това отношение. Иско не игра много минути през сезона и сега е по-свеж от останалите".

"Липсата на Кристиано Роналдо даде допълнителна мотивация на останалите да хвърлят всичко. Ди Мария работи много здраво. Сега имаме една седмица, за да върнем Роналдо и имаме други контузени играчи, които могат да се възстановят. След една седмица ще можем да сме напълно презаредени за Байерн".