Доволните фенове на Реал Мадрид продължиха празненствата си след спечелването на Купата на Испания, като си направиха шега с вратаря на Барселона Хосе Пинто.

Те масово го избраха за играч на мача в анкетата на националната телевизия ТВЕ, която бе проведена в интернет страницата на канала.

Както е обичайно сред футболните фенове, след мача по-голяма бе активността в интернет на мадридските фенове. Вместо да гласуват за някой от своите играчи обаче, те са гласували почти единодушно за Пинто.

По всяка вероятност става дума за организирана кампания. Така цели 75% от гласовете са отишли за вратаря на Барса. Той имаше известна вина за първия гол на Анхел ди Мария, когато не успя да избие топката. При тази ситуация той да имаше известно оправдание заради намалената видимост, тъй като тя мина през краката на Жорди Алба. При втория гол на Гарет Бейл обаче бе трудно да се търси вина в Пинто, тъй като ударът бе много от близо.

От телевизията обаче останали в неудобно положение и решили да изключат гласовете на Пинто. Така за играч на мача бе определен Гарет Бейл, който събра почти всички останали гласове - около 20 процента.