Мениджърът на Тотнъм Тим Шерууд смята, че ако Гарет Бейл все още бе играч на отбора, "Шпорите" можеха дори да се борят за титлата.

През миналия сезон уелсецът бе избран за играч номер 1 на Висшата Лига и почти сам класира тима си в зона Шампионска Лига. През лятото той премина в Реал Мадрид за рекордната сума от 85 милиона лири. И в момента е един от най-добрите играчи на Кралския Клуб, като вчера вкара сензационен гол за победата с 2:1 над Барселона на финала за Купата на Испания.

"Обикновен ден в офиса за Гарет Бейл", коментира Шерууд, след като бе запитан какво смята за гола на Бейл срещу каталунците.

"Видяхме какво направи миналата година - 21 гола и 9 асистенции. Вкара победния гол в осем мача. Това щеше да ни дойде добре тази година, между другото. Ако добавим тези точки, които той спечели за нас към тези, които имаме сега, вероятно щяхме да се борим за титлата".

"Двамата най-добри играчи за Реал Мадрид вчера бяха Гарет Бейл и Лука Модрич. И това казва всичко".

Същевременно Шерууд заяви, че тимът няма да се опита да избегне класиране в Лига Европа, което да представлява сериозно затруднение през следващия сезон.

"Опитваме се да финишираме колкото можем по-високо през следващия сезон. Хората казват, че колкото по-малко мачове играеш, толкова по-голям шанс имаш да повториш успеха на Ливърпул".

"Когато за последно се класирахме в Шампионската Лига, предния сезон не играхме в европейските турнири. Статистиката не лъже. Но определено няма да излезем на терена и да се опитаме да загубим мача. Това няма да стане".