Реал Мадрид - Байерн Мюнхен, първи полуфинален мач от Шампионската Лига. Стадион "Сантяго Бернабеу", начало 21.45 часа.

 

Групата на Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Диего Лопес, Хесус
Защитници: Марсело, Рамос, Варан, Пепе, Начо, Коентрао, Карвахал
Полузащитници: Чаби Алонсо, Ияраменди, Модрич, Бейл, Ди Мария, Иско, Касемиро
Нападатели: Роналдо, Бензема, Мората


Контузени: Кедира, Арбелоа, Хесе

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари:  Нойер, Редер, Цингерле
Защитници:  Лам, Данте, Боатенг, Алаба, Рафиня, Ван Буйтен            
Халфове:  Швайнщайгер, Мартинес, Кроос, Гьотце, Робен, Рибери, Вайзер
Нападатели:  Манджукич, Писаро, Мюлер

Контузени: Бадщубер, Тиаго Алкантара, Контенто, Щарке, Шакири

 

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид посреща Байерн Мюнхен в първи полуфинален мач от Шампионската Лига. Мачът се очаква с огромен интерес, тъй като според мнозина това е финалът преди финала и победителят от този сблъсък ще е фаворит за трофея.

Баварците безспорно са абсолютният фаворит за успех, заради  невероятната игра, която показват под ръководсвото на Пеп Гуардиола от началото на сезона. Реал Мадрид пък имаше своите колебания в Примера Дивисион през сезона и не държи в свои ръце титлата.

В последния месец обаче нещата се промениха. След като Байерн спечели Бундеслигата рекордните 6 кръга преди края, в тима се видя сериозен спад. Първо Хофенхайм прекъсна победната серия насред Алианц Арена, после дойдоха загубите от Аугсбург и Борусия Дортмунд. Дори и намиращият се в ужасна форма Манчестър Юнайтед сериозно затрудни баварците.

Реал Мадрид от своя страна се възстанови след загубите от Барселона и Севиля и записа няколко добри мача, кулминацията на които бе победата над каталунците във финала за купата на Испания. Впечатляващото бе, че успехите бяха постигнати без звездата Кристиано Роналдо. Португалецът обаче е възстановен и тренира пълноценно, така че днес може да започне като титуляр или най-малкото да бъде на пейката.

В отсъствието на Роналдо блесна Гарет Бейл, който вкара невероятен гол срещу Барса. Уелсецът е под съмнение заради стомашен вирус, но това може да се окаже блъф от мадридчани.

В Байерн Мюнхен няма сериозни проблеми, освен дългосрочно контузения Тиаго. Вратарят Мануел Нойер се възстанови от контузията си и бе включен в групата за мача.

Като цяло статистиката е в полза на баварците. От общо 20 мача между двата тима Байерн има 11 победи, 2 равенства и 7 загуби. В Шампионската Лига двата тима имат 14 мача, от които 8 победи за Байерн, едно равенство и 5 загуби.

Байерн обаче няма добър успех на "Сантяго Бернабеу", където е в серия от 5 поредни загуби (включително и финала на Шампионската Лига срещу Интер през 2010-та година).

Реал Мадрид пък няма загуба в последните си 17 домакинства в Шампионската Лига, от които само две завършиха наравно при 15 победи. За последно Реал загуби като домакин в лигата през 2011-та година от Барселона. Тогава начело на каталунците бе сегашният наставник Пеп Гуардиола. От 15 мача срещу Реал Мадрид, той има само две загуби, при 9 победи и 4 равенства.

Карло Анчелоти обаче няма изобщо загуба срещу Байерн и начело на Милан записа 4 победи и 2 равенства.

По принцип и двата тима играят много офанзивен футбол, макар и по различен начин. Реал Мадрид има най-доброто нападение в Шампионската Лига с 32 гола през сезона. Като домакин Реал не е пропускал да се разпише в последните си 17 мача, в които е вкарал цели 55 гола.  Байерн Мюнхен обаче също е вкарвал неизменно в последните си 15 мача, като за последно Арсенал запази суха мрежа през март миналата година.

Затова по всяка вероятност ни очаква зрелищен и резултатен двубой. Домакинството на Реал обаче би трябвало да натежи в полза на белите, както и фактът, че благодарение на Барселона те вече изградиха начин да се справят с тики-таката и позиционния футбол на Гуардиола.

Резултат: 2:1