Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти остана много щастлив, след като тимът му успя да вземе аванс срещу Байерн в полуфиналите на Шампионската лига, печелейки с 1:0 у дома.

Кралския клуб остави инициативата на съперника по отношение на владеенето на топката и разчиташе на опасни контри, при една от които Карим Бензема вкара победния гол.

„Доволен съм от всичко – от резултата и от показаното от момчетата, защото двубоят бе много труден. Въпреки това играхме добре. Страдахме, но видяното ни дава увереност за реванша, който ще бъде не по-малко труден и трябва да играем със същята вяра, желание и ентусиазъм, като днес“ заяви специалистът.

„Без Бейл и с Кристиано на 50% не е лесно да се справим толкова добре. В началото имахме затруднения, тъй като започнахме плахо, но въпреки това успяхме да вземем аванс, което бе важно. След  почивката имахме по-добър контрол върху мача. Защитавахме се добре и правехме силни контри“ добави Анчелоти.

„Колективната работа бе много важна. Коентрао получаваше помощ от Иско, а Карвахал от Ди Мария. В един толкова важен мач, това е от огромно значение. В отбрана се чувствахме уверени във формация 4-4-2 и се справихме както трябва. Кристиано бе твърдо решен да играе и се справи добре“ каза още наставникът.