Голмайсторът на Реал Мадрид Карим Бензема обяви, че тимът му ще търси победа и на реванша в Мюнхен другата седмица, за да се класира за финала. 

Французинът вкара важния гол, с който донесе успеха на Кралския клуб над Байерн с 1:0 и разбираемо бе много доволен след триумфа. 

„1:0 е добър резултат. Беше важно да вземем преднина без да допуснем гол и го направихме. Сега ще отидем в Мюнхен спокойни и с мисълта за победа и ако успеем да вкараме гол това ще ни улесни много” коментира Бензема. 

„Имахме няколко много добри положения и най-важното е, че играхме много добре. Те владееха топката, но ги ограничихме до малко добри ситуации, което бе страхотно. Радвам се, че вкарах, но най-важното е, че успяхме да спечелим и това ни приближава до целта ни” добави той. 

„Този стил на игра ни подхожда, защото имаме много бързи футболисти, а и така получаваме повече свободни пространства. Вярваме, че ще постигнем краен успех” изтъкна още френският нападател. 

За него това бе 24-и гол през кампията във всички турнири и 5-и в Шампионската лига, като е интересно, че предишните му 4 попадения бяха вкарани при гостувания.