Тони Кроос ще носи осмица в Реал Мадрид, след като трансферът му от Байерн Мюнхен може да бъде считан за сигурен, твърди „Марка“.

Номерът бе свободен през последния сезон като за последно с него игра Кака, който обаче премина в Милан през лятото на 2013-а

Иначе според изданието споразумението между двата клуба е на 100% и германецът ще премине на „Бернабеу“ срещу 25 милиона евро. Договорът му ще бъде за 6 години, като ще взима по около 6 милиона на сезон, повече отколкото в момента.

Испанският вестник е категоричен, че всички подробности по сделката ще бъдат уточнени в понеделник, когато хора от Реал ще пътуват до Мюнхен и ще чакат завръщането на германците от Мондиала.

Веднага след като всички предвидени събития приключат, Кроос ще бъде представен официално като първото ново попълнение на Кралския клуб, което най-вероятно ще се случи в средата на следващата седмица.

След това футболистът ще бъде пуснат в почивка, като ще се присъедини към новия си отбор едва в средата на август. Той ще бъде изостанал по отношение на подготовката и очакванията са да пропусне мачовете за Суперкупата на Испания и Европа, в които столичани ще играят с Атлетико и Севиля.