Суперзвездата на Колумбия от световното първенство Хамес Родригес е все по-близо до Реал Мадрид, твърди вестник „Марка”. 

Приближените до Кралския клуб столични медии още преди дни съобщиха, че атакуващият футболист е новата голяма цел на Флорентино Перес и той ще направи всичко възможно да го доведе на „Сантяго Бернабеу”. 

Според изданието първата стъпка към привличането на футболиста вече е направена, след като вчера Алваро Мората бе договорен за Ювентус срещу 22 милиона евро. 

Повече от два пъти по-голяма сума се очаква да постъпи за Анхел ди Мария, който е цел на Пари Сен Жермен и се очаква скоро френският шампион да излезе с официална оферта за аржентинеца, който освен това направи и силно световно първенство. 

Счита се, че парижани ще предложат цели 60 милиона евро за играча, но дори и парите да бъдат по-малко, Реал така или иначе ще събере достатъчно добра сума, за да може да започне разговори с Монако за Хамес, който вече е оценяван на 70 милиона след силната си игра на Мондиала. 

Очаква се все пак столичани да опитат да намалят парите за него, но ако Перес е твърдо решен да го вземе определено няма да жали средства, за да го достави на разположение на Карло Анчелоти.