Челси ще се опита да надцака лондонския съперник Арсенал за привличането на германския национал Сами Кедира, твърди британското издание "Дейли Мирър".

Въпреки, че отборът вече привлече в редиците си Сеск Фабрегас, Жозе Моуриньо иска да подсили още повече средната си линия и се е насочил към халфа на Реал Мадрид, който познава отлично от съвместния им престой на "Сантяго Бернабеу".

Кедира е желан силно от двата лондонски клуба, като "Артилеристите" вече отправиха запитване за него, но въпреки това финансовите претенции на футболиста поставят под въпрос негов трансфер на "Емиратс". 

Германецът иска заплата от 150 хиляди паунда седмично, което би го направило най-високоплатения футболист на Арсенал.

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо обаче е решен да се намеси сериозно в битката за Кедира, който ще играе на финала за Мондиала срещу Аржентина, и да го вземе в състава си.

Халфът има още една година до края на договора си с Реал Мадрид и е отхвърлил предложение за нов контракт, и това по всяка вероятност може да принуди "Кралския клуб" да го продаде, тъй като рискува да го загуби без пари до няколко месеца. Toй е оценяван на 20 милиона паунда.

Междувременно пък все пак ако Кедира не намали финансовите си изисквания или пък премине в Челси, Арсенал има друг вариант за ново попълнение в халфовата линия - Ларс Бендер от Леверкузен. Той може да бъде привлечен в тима срещу 15 милиона паунда.