Откритието на световното първенство в Бразилия Хамес Родригес е дал съгласието си да премине в Реал Мадрид и е все по-близо до шампиона на Европа, пише вестник „Марка”. Вчера футболистът даде интервю пред вестника, в което заяви, че би преминал на „Бернабеу” със затворени очи. 

Колумбиецът вкара 6 гола на Мондиала, въпреки че игра само 5 мача и може да завърши като голмайстор на турнира. В резултат на представянето си се появиха информации, че именно той е голямата цел на Кралския клуб за този трансферен прозорец. 

Според изданието Флорентино Перес вече е започнал разговори със собственика на Монако Дмитри Риболовлев относно цената на играча, който пристигна при Монегаските миналата година срещу 45 милиона евро. 

Заради силната игра на футболиста руският бос на тима от Княжеството поискал първоначално за него изумителните 115 милиона, но мадридският вестник съобщава, че в резултат на разговорите сумата е намалена до доста по-поносимите 85 милиона евро. 

Очаква се сумата на практика ще бъде осигурена от продажбите на Алваро Мората на Ювентус и на Анхел ди Мария в Пари Сен Жермен, след като очакванията са френският тим да плати около 60 милиона евро за аржентинеца.