Световният шампион с Германия Тони Кроос потвърди, че от следващия сезон ще играе в Реал Мадрид.

Това до голяма степен бе известно, но самият играч мълчеше по въпрос и предпочиташе да се съсредоточи върху финалите в Бразилия. След края на турнира обаче той призна, че ще заиграе на „Сантяго Бернабеу“.

„Завършихме световното първенство по възможно най-добрия начин. Сега отивам в Мадрид, така че това са две постигнати мечти за мен“ заяви футболистът, за когото испанците се очаква да платят 25 милиона евро и да му плащат по около 6 милиона на година.

Халфът бе в основата на успеха на Бундестима, след като бе титуляр в селекцията на Йоаким Льов и се отчете с отлични отигравания, като на полуфинала с Бразилия вкара два гола и направи две асистенции.

Очаква се веднага след завръщането на германците от Бразилия всички подробности по сделката да бъдат приключени и Кроос да бъде представен официално като играч на Реал, след което ще бъде пуснат в почивка.

При белите той най-вероятно ще замени сънародника си Сами Кедира, който е на път да премине в тим от Висшата лига, като Арсенал и Челси се борят за подписа му.