Защитникът на Реал Мадрид Рафаел Варан иска яснота за бъдещето си, съобщава вестник „Марка”. 

Французинът се наложи в отбора в последния сезон на Жозе Моуриньо, но през миналата кампания имаше проблеми с коляното след претърпяна операция и игра рядко. В негово отсъствие Серхио Рамос и Пепе оформиха солиден тандем в отбрана и в момента се считат за твърди титуляри. 

Сега обаче той е здрав и според изданието ще поиска яснота от треньора Карло Анчелоти по отношение на бъдещето си. Ако италианецът продължава да го счита за трети избор за центъра на защитата е много вероятно футболистът да поиска да напусне клуба. 

На този етап Реал не смята да се разделя с Варан, към когото обаче интерес със сигурност няма да липсва, след като още преди време бе свързван с преминаване в Челси, където може отново да се събере с Моуриньо. Няколко други клуба също могат да се намесят в борбата за подписа му. 

На „Сантяго Бернабеу” все пак се надяват, че до подобно нещо няма да се стигне и Варан ще предпочете да остане в отбора, като от клуба ще накарат сънародника му Карим Бензема да го убеди, че това е най-добрият клуб за него. 

Футболистът бе купен за 10 милиона евро през 2011-а година, като досега има 71 мача и 4 гола за първия тим. На световното първенство в Бразилия той бе титуляр в 4 от петте мача на Франция.