Италианският шампион Ювентус официално привлече в редиците си младия нападател от състава на Реал Мадрид Алваро Мората.

Информацията бе потвърдена от страницата на "Бианконерите".

Самият футболист пък подписа договор за 5 години с торинци и е първото ново попълнение на Масимилиано Алегри, който преди броени дни замени на поста изненадващо напусналия Антонио Конте.

Испанският клуб пък ще получи за своя играч сумата от 20 милиона евро, която ще бъде изплатена на отбора през следващите три години.

В договора между двете страни има и опция според която Реал има право да откупи обратно правата на Мората, като отборът може да направи това в края на сезон 2015/2016 или в края на сезон 2016/2017. За целта мадридчани ще трябва да се бръкнат с 30 милиона евро, ако решат да си върнат 21-годишния играч. 

Aлваро Борха Мората Мартин е роден на 23-и октомври 1992 година и е смятан за един от най-големите таланти в родината си Испания. Той започва в ранна детска възраст да тренира в школата на Атлетико Мадрид, а след това преминава и през тази на Хетафе.

От 2008 година е в юношеските формации на Реал Мадрид, а в периода 2010-2013 играе в "Б" отбора на "Белия балет". През последните три години той бе част от първия отбор на Реал, като за това време изигра 37 мача и вкара 10 гола. Освен това Мората е младежки национал на Испания.