Новото попълнение на Реал Мадрид Тони Кроос разкри, че е решил да премине на „Сантяго Бернабеу“ едва след спечелването на световната титла с Германия.

Миналата седмица трансферът бе приключен официално, след като от доста по-рано се говореше, че футболистът със сигурност ще облече бялата фланелка, въпреки че преди това бе спряган и за Манчестър Юнайтед.

„Исках промяна. Първият път, когато се замислих за това бе, след като преговорите с Байерн за новия ми договор удариха на камък. Иначе клубът от Мюнхен винаги е бил приоритет за мен и точно поради тази причина не разглеждах други предложения“ заяви той пред официалния сайт на германския футболен съюз.

„В един момент се оказа, че с Байерн не можем да се споразумеем и няколко големи клуба ме потърсиха. Тогава реших, че е време да опитам нещо ново. Спечелването на световната купа просто се оказа необходимия катализатор“ добави той.

„В последните години бях част от голям клуб, в който въпреки сериозната конкуренция, бях титуляр. Стараех се и получавах подкрепа от треньорите и феновете. Идвайки в Реал предизвикателството е огромно. По време на представянето ми чувството бе наистина неописуемо и мога да кажа, че това е правилният клуб за мен“ изтъкна още Кроос.