ПСЖ иска да вземе под наем крилото на Реал Мадрид Анхел ди Мария, за да заобиколи финансовия феърплей.

Френският клуб е основен кандидат за привличането на аржентинеца, който се очаква да бъде продаден от Реал Мадрид, за да се наберат средства за трансфера на Хамес Родригес.

Парижани обаче имат проблеми с УЕФА заради нарушаване на финансовия феърплей и преди месец бяха наказани с глоба от 50 милиона евро, както и ограничение на регистриране на играчи за Шампионската Лига.

Това явно е стреснало поне малко арабските собственици на ПСЖ и те започват да търсят вратички в системата. Според испанския вестник Ас те са предложили на Реал да вземат Ди Мария под наем и през лятото на 2015-та година да платят за него 60 милиона евро.

Реал обаче е отказал офертата, тъй като иска парите веднага.

При това положение английските медии очакват ПСЖ да продаде Единсон Кавани, за да осигури средства за Ди Мария. Кандидат за уругвайския нападател е Манчестър Юнайтед, но не се знае дали "Червените дяволи" ще дадат исканите от ПСЖ 64 милиона евро.

Тимът на Ван Гаал няма остра нужда от нападатели, като според английските и италианските медии има далеч по-голям интерес към халфа на Ювентус Артуро Видал.